luni, 20 mai, 2024

Gazprom: exporturile europene de gaze au crescut în februarie datorită livrărilor din Turcia

Distribuie:

Publicat:

Media zilnică a exporturilor zilnice de gaze prin gazoduct ale gigantului energetic rus Gazprom către Europa a crescut cu 17% în prima jumătate a lunii februarie față de ianuarie, datorită livrărilor prin Turcia, potrivit calculelor Reuters bazate pe datele de export, scrie dailysabah.com.

În condițiile în care nu mai circulă gaz rusesc nici prin Yamal-Europa, nici prin Nord Stream, singurele rute pentru livrările de gaze naturale către Europa sunt prin Ucraina și prin conducta Turkstream care traversează Marea Neagră.

Livrările medii zilnice ale Gazprom către Europa în primele 15 zile ale lunii februarie au crescut la 67,8 milioane de metri cubi (mcm), față de 58,1 mcm pe zi în medie în ianuarie, potrivit datelor furnizate de Rețeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport de gaze (ENTSOG) și a datelor Gazprom privind livrările prin Ucraina.

Exporturile de gaze prin conducte către Europa în prima jumătate a lunii februarie au totalizat 1 miliard de metri cubi (mld. mc), potrivit calculelor Reuters.

Gazprom, care anterior dezvăluia datele privind exporturile de două ori pe lună, a încetat de la începutul anului 2023 să mai publice astfel de date.

Gazprom nu a răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la aceste calcule.

Continaurea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img