luni, 20 mai, 2024

Turcia: nava Ertuğrul Gazi, folosită la capacitate maximă pentru a satisface cererea de gaze naturale după un cutremur devastator

Distribuie:

Publicat:

Ertuğrul Gazi, prima unitate de stocare și gazeificare plutitoare (FSRU) sub pavilion turcesc, a funcționat la capacitate maximă pentru a satisface cererea de gaze naturale după cutremurul devastator care a lovit țara pe 6 februarie, scrie offshore-energy.biz .

Potrivit unei declarații a Boru Hatları ile Petrol Tașıma AȘ (BOTAȘ), echipele companiei au lucrat non-stop pentru a repara daunele produse la conductele principale de transport al gazelor naturale din regiunea Kahramanmaraș în urma cutremurelor.

Proprietarul Ertuğrul Gazi FSRU, care funcționează la terminalul Dörtyol situat în Hatay, a declarat că unitatea a satisfăcut singură nevoile de gaze naturale ale regiunii după cutremur.

Ertuğrul Gazi FSRU dispune de o capacitate de stocare a GNL de 170.000 de metri cubi, ceea ce echivalează cu 102 milioane de metri cubi sub formă de gaz, și are o capacitate de regazeificare de 28 de milioane de metri cubi pe zi. Această navă de 295 de metri lungime, 46 de metri lățime și 63 de metri înălțime a început să funcționeze în iunie 2021.

Context

Cutremurul care a lovit săptămâna trecută Turcia și Siria a provocat distrugeri pe scară largă, mii de persoane fiind afectate și sute de clădiri avariate sau distruse. Rapoartele arată că bilanțul victimelor din cele două țări depășește acum 43.000 de morți.

Contiunaurea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img