Guvernul a aprobat investiția: Boc scapă de traficul greu din Cluj cu o centură de 1,5 miliarde de euro

0
33

Guvernul a aprobat, vineri, o hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii "Drum Transregio Feleac TR 35, Etapa I – Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de Legătură", judeţul Cluj.

Potrivit unui comunicat al Guvenului, valoarea totală a investiţiei este de 6,974 miliarde lei, din care pentru faza I sunt alocaţi 4,941 miliarde lei şi pentru faza II – 2,032 miliarde lei.

"Realizarea obiectivului de investiţii va conduce la scoaterea traficului greu şi de tranzit din interiorul municipiului, conectarea drumurilor naţionale şi locale la autostrada A3 şi la obiectivele strategice de interes regional, asigurând: dezvoltarea infrastructurii rutiere de transport; reducerea timpilor de parcurs; reducerea costului accidentelor, precum şi reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului. Construcţia acestui drum va genera efecte pozitive asupra gradului de ocupare a forţei de muncă care se estimează la un număr de 1.360 angajaţi pentru perioada proiectării şi execuţiei lucrărilor", se arată în comunicat.

Continuarea pe stiirpesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.