duminică, 14 aprilie, 2024

Ţigări de contrabandă ascunse în valiză, depistate la trecerea frontierei 

Distribuie:

Publicat:

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a descoperit, într-un autocar, în bagajele unui cetăţean român, 8600 de ţigarete pe care persoana intenționa să le introducă ilegal în România.
 
În data de 19 august  a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român în vârstă de 45 de ani, la volanul unui microbuz, înmatriculat în România.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport şi a bagajelor, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-o valiză aparţinând șoferului, cantitatea de 8600 de ţigarete (430 pachete) cu timbru de acciză Republica Moldova.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totală de 4.300 de lei, persoana fiind sancționată de către organul vamal cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei, iar autoturismul a fost reținut până la plata amenzii. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img