luni, 6 mai, 2024

Informare de presa privind situatia COVID-19 in judetul Vaslui, 04 Mai

Distribuie:

Publicat:

Informare de presa privind situatia COVID-19  in judetul Vaslui

In contextul informarii privind situatia generata de raspandirea virusului COVID-19, va aducem la cunostinta ca in data de 04 mai 2020, la nivelul judetului Vaslui sunt monitorizate de catre Directia de Sanatate Publica Vaslui:

235 persoane aflate in izolare la domiciliu, au iesit din izolare la domiciliu 3 persoane, nicio persoana izolata la domiciliu in ultimele 24 de ore, iar in carantina se afla in prezent 444 de persoane (435 de persoane aflate in carantina institutionalizata, 9 persoane aflate in carantina la domiciliu), 27 de persoane carantinate in ultimele 24 de ore, 6 persoane au iesit din carantina in ultimele 24 de ore si 117 cazuri confirmate cu noul coronavirus.

Patrule mixte de politisti, jandarmi, politisti locali si militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale au desfasurat activitati specifice pentru asigurarea unui climat optim de siguranta publica, care a avut ca scop verificarea respectarii masurilor dispuse prin Ordonantele Militare.

Ieri 03.05.2020, 210 politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, efective ale politiei locale si militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale au desfasurat misiuni specifice in contextul prevenirii si combaterii raspandirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a masurilor si interdictiilor impuse (de izolare/carantinare/deplasare) in cazul a peste 390 de persoane. De asemenea, 72 de societati comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdictiilor pe timpul Starii de urgenta.

Au fost aplicate 178 de sanctiuni contraventionale in valoare de 261.680 lei persoanelor care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei.

Totodata, au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale in cuantum de 400 lei, conform Legii nr. 61/1991, republicata, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si a linistii publice.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui, pentru prevenirea si combaterea raspandirii infectiilor cu noul coronavirus si pentru impunerea normelor legale in timpul Starii de urgenta, in perioada 01-03 mai 2020, a executat 166 de misiuni, a folosit 270 de efective, au fost constatate 20 de contraventii, valoarea sanctiunilor fiind de 29.000 lei.

Pentru o corecta informare in contextul COVID-19, puteti accesa si platforma Datelazi.ro (https://datelazi.ro/), Guvernul Romaniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei si organizatia neguvernamentala Code for Romania, a lansat aceasta platforma online din ecosistemul de combatere a efectelor COVID-19, componenta a proiectului stirioficiale.ro.

Informatiile publicate pe datelazi.ro reprezinta o sursa oficiala de informare pentru public, reprezentantii media, etc. si fac referire la situatia in desfasurare determinata de raspandirea infectiei cu coronavirus (COVID-19).

Datelazi.ro prezinta infografii actualizate periodic pe baza datelor furnizate de autoritatile competente. Acest proiect este realizat pro-bono de Code for Romania in parteneriat cu Guvernul Romaniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img