duminică, 19 mai, 2024

Proiectul autobuzelor electrice de la Husi, a fost semnat ! 5 strazi intra in reabilitare – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Proiectul autobuzelor electrice intra in linie dreapta .   Acesta a fost aprobat si a primit si finantarea necesara . Contractul urmeaza sa fie semnat in perioada imediat urmatoare. Cu o valoare de aproximativ 8 milioane de euro, proiectul denumit “Reducerea emisiilor de carbon in municipiul Husi bazata pe Planul de Mobilitate Urbana Durabila”, si are o gama larga de beneficii pentru cetatenii municipiului.

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea infrastructurii necesare pentru utilizarea modurilor nepoluate de transport public, cu masinile electrice sau hibride, cu scopul reducerii numarului de deplasari cu transportul privat ( autoturisme personale), si implicit  reducerea emisiilor echivalente CO2 din transport . Vor fi achizitionate un numar de 10 autobuze. Vor fi reabilitate si modernizate un numar de 55 de statii de transport public. O statie de incarcare si un sistem modern de e-ticketing.

Perioada de implementare  este de 61 de luni .

In cadrul aceluiasi proiect vor fi reabilitate si modernizate si un numar de 5 strazi pe o suprafata de peste 2 kilometri:
– Strada Cruci – lungime de  269 metri
– Strada Dumitru David – lungime 285 metri
– Strada Ciprian Porumbescu – lungime de 953 metri
– Strada Doroftei – lungime de 647 metri
– Strada George Palade – lungime 350 de metri.

Licitatia pentru acest segment de infrastructura a fost deja efectuata, castigatoarea fiind desemnata prestigioasa  firma huseana Viacons Rutier.

Odata cu implementarea acestui proiect vor fi creati 2 kilometri de piste pentru biciclisti .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img