luni, 29 aprilie, 2024

Lemn sau aluminiu pentru usa de exterior? Afla de ce sa alegi prima varianta

Distribuie:

Publicat:

Cauti o usa de exterior? Ai la dispozitie multiple variante, cele mai populare fiind cele din PAL, aluminiu si lemn. Spre deosebire de celelalte optiuni, lemnul este potrivit si pentru mediul interior, si pentru mediul exterior, pentru ca vine la pachet cu avantaje esentiale: durabilitate, intretinere usoara, fiabilitate ridicata, aspect estetic placut si un nivel optim de protectie.

Afla acum mai multe despre beneficiile practice ale usilor concepute din lemn masiv si despre cum pot deveni acestea piese de rezistenta ale locuintei tale.

1.      Usile din lemn asigura o buna izolare fonica

Mai ales atunci cand locuiesti la bloc, izolarea fonica trebuie sa existe pe lista scurta de criterii de luat in considerare, atunci cand optezi pentru un anumit tip de tamplarie. Usile din lemn masiv izoleaza mai bine decat cele din PAL, MDF sau PVC si reprezinta o investitie de lunga durata. Chiar daca exista tot felul de preconceptii in privinta usilor de exterior concepute din lemn, trebuie sa stii ca materialul este robust si le face deosebit de stabile, rezistente si durabile. Alege cu grija tipul de lemn din care este conceputa usa.

2.     Usile din lemn ofera un plus de personalitate oricarei locuinte

Particularitatile din punct de vedere estetic ale usilor din lemn sunt de neegalat. Vorbim despre nuante, texturi, modele, care completeaza lista avantajelor, dincolo de functionalitate. Se spune si e adevarat: usa din exterior este cartea de vizita a unei locuinte. De aceea, fii extrem de atent atunci cand o alegi, ca sa bifeze si criteriile de ordin functional, si criteriile din categoria design-ului. Astfel, vei putea face o alegere buna, in cunostinta de cauza, si nu te vei regasi in situatia de a repeta investitia la scurt timp. Merita!

3.     Chiar si usile din lemn asigura un nivel optim de securitate

Securizarea optima impotriva efractiei este un avantaj de care poti beneficia si atunci cand cumperi usi din lemn, in ciuda tuturor preconceptiilor existente. Ce face diferenta intre o usa de calitate premium si una slab calitativa este esenta lemnului. Alege o usa rezistenta la umezeala si la actiuni mecanice si te vei bucura de siguranta din toate punctele de vedere. Grosimea optima a usilor permite instalarea unui sistem performant de inchidere si a unei feronerii pe masura. In plus, se folosesc metode profesioniste de finisaj.

4.    Izolatia termica, un alt aspect de mentionat pe lista avantajelor

Poate nu stiai, dar lemnul este renumit pentru capacitatile sale termoizolante. Acest avantaj poate varia in functie de densitatea fibrei, motiv pentru care trebuie sa fii atent la tipul de lemn din care este usa conceputa. Daca sunt situatii de clima deosebita, ai posibilitatea de a opta pentru o grosime suplimentara a foilor de usa, pentru a creste nivelul de protectie optima. O varianta populara este si usa capitonata la interior, care – implicit – creste si nivelul de izolare fonica, respectiv gradul de intimitate in locuinta.

Soraltechnik.ro este cea mai buna alegere pentru a cumpara tamplarie lemn stratificat

Infiintata in 1994, Soraltechnik.ro este o companie cu o vasta experienta in realizare de ferestre lemn stratificat. Gasesti usi (de interior sau de exterior) de cea mai buna calitate, precum si ferestre sau alte tipuri de produse. Soraltechnik.ro lucreaza si cu PVC sau aluminiu si face produse si pentru case pasive.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img