luni, 6 mai, 2024

Liberalii barladeni “mor de grija social-democratilor”

Distribuie:

Publicat:

PNL Bârlad se poate lăuda cu un timp de reacție caracteristic broaștelor țestoase. La aproape o săptămână de la alegerea lui Adrian Solomon ca președinte de partid, “ frumoșii liberali s-au trezit din somn” și redactează un comunicat de presă.

“ Usturoi nu au mâncat,gura nu le miroasă” liberalilor bârlădeni care s-au apucat să-l critice pe Adrian Solomon și pe Roxana Miron Feraru! Asta în condițiile în care,cu votul unui consilier liberal,aceasta a ajuns în poziția de viceprimar.

Timp de aproape trei ani de zile,edilul Dumitru Boroș a acceptat tacit ca aceasta să își încaseze indemnizația de aproape 100 de milioane fără să facă nimic. Cel puțin așa reiese din comunicatul de presă semnat de PNL Bârlad.

Tot Dumitru Boroș este cel care i-a oferit competențele administrative,iar acum este supărat pe faptul că viceprimarul nu și-a făcut treaba.

Redăm comunicatul liberalilor bârlădeni:

“Cântecul lebedei

Corabia se scufundã iar reprezentanƫii PSD Bârlad, în frunte cu deputatul Adrian Solomon, recent reales în Congres, n-au învãƫat nimic!

Urcat la tribunã, în aplauzele unui grup restrâns de susƫinãtori, care în forul lor interior ştiu cã EL Lider Maximo este perimat şi depãşit, le-a vorbit pulverizând idei şi concepte inventate, doar ca sã se afle în treabã. În discurs şi-a anunƫat candidatura, maniera şi procedura, aducând aminte de vremuri demult apuse.

 Sã încercãm sã desluşim ce a vrut sã spunã demnitarul statului român.

 Nu ştim dacã mai are cineva rãbdare sã asculte retorica liderului PSD de Bârlad, care este aceeaşi de mai bine de un deceniu, un discurs golit de conƫinut, plin de critici, fãrã suport real şi fãrã noimã.

Pentru dl Solomon, faptul cã Bârladul nu a primit de la PNDL sprijin financiar pentru şcolile din Bârlad (Liceul “Mihai Eminescu”, Colegiul “Ghe. Roşca Codreanu”, Scoala de muzicã, Sala de sport de la Colegiul “Ghe. Roşca Codreanu” etc.) nu are nicio importanƫã. Mai important este sã împingã în faƫã anumite persoane care sã rosteascã gândurile lui, cu altã nuanƫã.
 
El spune cã primarul nu a întâmpinat-o pe dna premier când a venit la Bârlad sã-şi facã, timpuriu, campanie electoralã (sic!), dar uitã sã ne aminteascã faptul cã, acum câƫiva ani, l-a primit pe premierul Tãriceanu la intrarea în Bârlad cu marşul funerar, iar pe premierul Ungureanu l-a ameninƫat cã dacã vine la Bârlad va avea soarta lui Aldo Moro, de ne-a ştiut o ƫarã întreagã!
 
Mişcarea rãsuflatã de a o scoate la microfon pe doamna Miron-Feraru pentru a se victimiza cã nu e bãgatã în seamã, cã nu e luatã în serios, cã nu e în centrul atenƫiei, cã…nu existã prin primãrie, s-a dovedit a fi de toatã jena. Motivul e simplu: viceprimarul oraşului, conform dispozitiilor primarului, rãspunde de problemele sociale ale urbei, în aceeaşi mãsurã în care rãspunde şi de curãƫenia acesteia. I-a pus cineva vreo întrebare doamnei viceprimar de genul “De ce nu sunt locuinƫe sociale în oraş?” sau “De ce oraşul arată cum aratã, la capitolul curãƫenie, în condiƫiile în care Compania care oferã serviciile  de salubrizare (CUP S.A.) este condusã de şeful sãu direct de partid?”. Noi am întrebat-o şi când să ne dea răspuns, a plecat în…concediu. Și  tot în concediu este şi acum! Cel puțin teoretic. O recunoaşte chiar ea!

Sã vorbeascã în dorul lelii, orice politruc ştie. Pentru cã pe asta îşi iau banii, acolo sus, unii precum Adrian Solomon. Acelaşi om care ştie cu exactitate ce a lãsat în urma sa fosta conducere a Bârladului. Vorbim de lipsa celor mai elementare lucruri care, pânã la urmã, ƫin de ABC-ul administraƫiei locale, sã spunem aşa (de exemplu nu poƫi propune proiectul tehnic dacã nu precizezi sursa de finanƫare). Nu existau clãdiri şi terenuri ale oraşului intabulate iar despre vreun proiect european pregãtit pentru finanƫare nici nu mai trebuie amintit. Știe  deputatul Solomon de ce! La fel cum ştie şi de ce din sumedenia de proiecte depuse în cadrul Programului Naƫional de Dezvoltare Localã (cu o valoare de peste 100 milioane lei), niciun obiectiv major nu a primit bani. Nevoi uriaşe sunt la şcoli, în sãnãtate, pe strãzi, la canalizare şi în multe alte direcƫii în care onor deputatul Solomon nu vrea sã se uite.

Colac peste pupãzã îi mai trage de urechi şi pe proprii consilieri locali, care poate ar mai vrea sã vadã şi sã audã realitatea acestui oraş. Nu doar pe cea trâmbiƫatã, de la o tribunã prea obositã pentru vremurile acestea!
O ultimã realitate mai trebuie menƫionatã: Solomon într-adevãr a fost reales la al şaselea congres!

Felicitãri şi chiar, chiar ne bucurãm!” au scris liberalii.

Am dori și noi ca cetățeni ai unui oraș european să vă felicităm și să ne bucurăm pentru mărețele realizări pe care le-ați făcut! Până atunci ne rupem mașinile în gropi,suntem invadați de câinii fără stăpân și ne mănâncă buruienile în mijlocul orașului inundat la fiecare ploaie!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img