sâmbătă, 18 mai, 2024

Vaslui : Cati bani se dau de la buget judetean pentru preoti si biserici?

Distribuie:

Publicat:

Este cunoscut faptul ca unii preoti sunt atat de lingai incat in disperarea lor dupa avere pupa poala politicienilor pentru bani! Asa se face ca in multe cazuri afacerile si averea unor ierarhi lui sunt greu de cuantificat. Cel mai bine colaboreaza preotii cu politicienii in campaniile electorale. Asa reusesc sa adune in propria viaterie sute de mii de euro. Unor fete bisericesti le place sa suga cu pofta din banul public.

Liderul local al PSD Dumitru Buzatu a inteles bine cum sta treaba cu biserica si arunca cu bani in slujitorii lacaselor de cult. In ultima sedinta de Consiliu Judetean, autoritatile au decis sa aloce ajutoare financiare pentru mai multe biserici din judetul Vaslui. Astfel, Parohia Pochidia va primi un sprijin financiar in valoare de 50.000 lei, pentru finantarea lucrarilor de construire la Biserica ortodoxa “Adormirea Maicii Domnului”. Valoarea devizului lucrarilor ramase de executat este de 258.889 lei. De asemenea, Manastirea “Sfantul Voievod Stefan cel Mare” din comuna Miclesti va primi un ajutor financiar in valoare de 29.000 lei pentru achizitia unei centrale termice si combustibil. Si Parohia Cring, din comuna Ciocani, va primi 71.000 lei, pentru executarea lucrarilor de intretinere la biserica parohiala. Valoarea totala a solicitarii din partea bisericii este de 83.316 lei. Nu in ultimul rand, se va aloca Parohiei Rediu, din municipiul Vaslui, un sprijin financiar in valoare de 26.000 lei, pentru executarea lucrarilor de consolidare si reparatii capitale la biserica. Valoarea devizului lucrarilor ramase de executat este de 37.800 lei.

Aproape lunar lacasele de cult primesc ba sponsorizari, ba alte bonificatii de la autoritati. Consiliul Judetean este de ani de zile una din institutiile care periodic dirijeaza bani din fondurile publice catre preoti.

Astfel s-a aranjat Buzatu nu numai pe viata, dar si dupa ea, iar pentru accesul la nemurirea sufletului nu a fost nevoie decat de…suma corecta, adica “talantii inmultiti”. Campania electorala bate la usa, iar preotii trebuie stimulati. Astfel enoriasii vir merge la urne si vor sti unde sa puna stampila.

Nu mai ramane asadar decat ca si Dumnezeu sa se pronunte asupra faptelor “vrednicului” Dumitru Buzatu pentru ca presedintele CJ Vaslui sa aiba un loc caldut si nu prea si pe lumea cealalta. Un singur inconvenient ar putea totusi sa apara: nicaieri, nici macar in actele bisericii cele mai recente, nu se spune ca si dincolo ar functiona tot cu bani…
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img