luni, 6 mai, 2024

Litoralul isi schimba fata pentru 2019. Patronii investesc incasarile record din 2018

Distribuie:

Publicat:

Pe litoralul nostru se fac investitii: patronii hotelurilor spun ca au avut incasari bune peste vara, iar acum s-au apucat de modernizari pentru sezonul urmator.

Unii isi renoveaza complet hotelurile, iar altii construiesc imobile noi, asa ca in vara lui 2019, turistii vor avea cel putin 7.000 de locuri de cazare in plus.

In sezonul care s-a incheiat, numarul de turisti pe litoral a atins un nivel record pentru ultimii zece ani: 1,5 milioane. Aproape un sfert dintre ei au venit cu tichete de vacanta, care au stimulat afacerile la Marea Neagra. Astfel, hotelierii, agentiile de turism si furnizorii de servicii au castigat peste 600 de milioane de euro.

O vara cu incasari bune inseamna investitii pentru hotelieri! Asa ca nu e de mirare ca litoralul arata de la sud la nord ca un imens santier! Iar vremea tine cu muncitorii! Se lucreaza la interior dar mai ales la exterior.

La Olimp se lucreaza de aproape o luna la faimosul complex Amfiteatru-Panoramic-Belvedere. Fosta glorie a turismului comunist ajunsese, la un moment dat, aproape o ruina.

Acum, noul proprietar si-a propus sa il readuca in topul hotelurilor de 4 si 5 stele. Investitia se ridica la aproximativ 40 de milioane de euro.

Bogdan Zorel, sef santier: “Vor fi doua hoteluri de 4 stele, aici sunt 220, acolo 200 camere.“

Reporter: “Schimbati tot?”

Sef santier: “Da, absolut tot! Se scoate totul pana la caramida.”

Complexul se intinde pe 50.000 de metri patrati si are aproape 450 de camere plus restaurante, cazinouri si piscine interioare. Toate vor fi renovate.

Muncitor: “Instalatii sanitare, tot ce trebuie! O venit randul si la hotelurile de pe litoral.”

Un proiect ambitios are si proprietarul unui hotel de trei stele din Mamaia. Cu incasarile din sezonul trecut si rezervarile vandute pentru vara lui 2019 si-a propus o renovare capitala.

Reporter: “Cate etaje are hotelul?”

Nicolae Bucovala, patron hotel: “P+4! Venim cu alt mobilier alta zona de bufet. Se renoveaza absolut tot! Asa vor arata camerele.”

Hotelul are 200 de camere, iar investitiile se ridica la cateva sute de mii de euro. Si la Eforie Nord, proprietarul unui hotel de patru stele va investi un million de euro.

Andra Leanca, administrator: “Se reface complet acest etaj, de la an la an s-au mai deschis alte etaje noi.”

Potrivit Institutului National de Statistica, hotelurile de pe litoral au in total 125 de mii de locuri de cazare, cu 50 de mii mai mult fata de 2017.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img