luni, 6 mai, 2024

Mamele din România care vor primi ajutor de 2.000 lei de la stat. Care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinești

Distribuie:

Publicat:

Statul vine în ajutorul mamelor din România cu un nou proiect, menit să le acorde susținere financiară în valoare de 2.000 lei. Ce criterii trebuie să îndeplinească femeile pentru a putea intra în posesia banilor și ce pot să cumpere cu ei.

Statul vine cu vești bune pentru mamele din România. Acestea au ocazia să beneficieze de un ajutor financiar în valoare de 2.000 lei pentru creșterea copilului. Iată care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească ca să intre în posesia banilor.

Mamele din România vor avea oportunitatea să acceseze un ajutor financiar în valoare de 2.000 lei din partea statului, bani destinați pentru creșterea copilului. Însă, pentru a intra în posesia banilor, femeile trebuie să îndeplinească anumite condiții, care să demonstreze necesitatea acestor bani.

Statul a luat decizia de a le oferi un ajutor financiar în valore de 2.000 lei mamelor din România, bani care să le ajute să își crească copiii. Ajutorul este adresat mamelor care fac parte din medii defavorizate, care au copii nou-născuți, în județul Ialomița.

”Acordarea tichetului social pentru persoanele aflate în dificultate reprezintă un ajutor important pentru mamele cu copii nou născuți din medii defavorizate. Acești bani permit accesul la o îngrijire firească a copilului și protejează mamele vulnerabile și dezavantajate social. Tocmai de aceea fac apel la toate unitățile administrativ teritoriale din județul Ialomița, pentru o preocupare sporită în ceea ce privește acest program guvernamental”, a declarat prefectul județului Ialomița, Constantin Martin, conform Adevărul.

Primele 49 de tichete sociale au fost deja acordate

Prima etapă a proiectului pentru susținerea mamelor de copii nou-născuți din mediile defavorizate a distribuit deja 49 de tichete, pentru mamele din 26 de localități. Acesta de acordă o singură dată și se poate utiliza în decurs de 6 luni. De asemenea, banii pot fi cheltuiți pentru achiziționarea produse pentru îngrijirea bebelușului, cum ar fi scutece, articole de vestimentație, articole sanitare pentru mamă și copil și produse pentru toaleta bebelușului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img