duminică, 19 mai, 2024

Valoarea pensiilor ar putea să scadă în România. Ce a anunțat ministrul Marcel Boloș

Distribuie:

Publicat:

Vești proaste pentru pensionarii din România! După o lungă perioadă în care li s-a promis venituri mai mari și diferite procente de creștere a pensiilor, ministrul Marcel Boloș vine cu un anunț care contrazice toate aceste planuri. Ce a declarat ministrul Marcel Boloș despre scăderea pensiilor.

După o perioadă lungă de timp în care s-a speculat o creștere a pensiilor și salariilor, ministrul Marcel Boloș face un anunț care contrazice toate aceste planuri ale Guvernului. Acesta a precizat când ar putea să scadă pensiile și în ce condiții, dar mai ales care ar fi cauza care ar duce la acest lucru.

Marcel Boloș vine cu vești proaste pentru pensionari

Ministrul Investițiilor și a Fondurilor vine cu vești care ar putea să îi dezamăgească în mod real pe pensionarii din România. După ce li s-a promis pentru o perioadă de timp o creștere a pensiilor, ministrul Marcel Boloș vine cu un anunț care nu menționează deloc o majorare, ci chiar o scădere a pensiilor în România. Ministrul spune că acest lucru s-ar putea întâmpla dacă se vor aplica măsurile asumate de Guvern la Bruxelles, cu privire la reformarea pensiilor.

Marcel Boloș a precizat că cei vizați ar fi viitorii pensionari, care ar putea să încaseze venituri mai mici decât era prevăzut în mod normal.

”Avem două jaloane pe ceea ce înseamnă pensiile şi sistemul de pensii. Sunt anumite lucruri în jalon care, dacă se aplică, înseamnă pentru cei care intră în viitor în sistemul public de pensii o scădere semnificativă a veniturilor pe care le-ar obține de pe urma pensiilor”, a declarat ministrul pentru Digi24.

De asemenea, ministrul a vorbit și despre planul național de redresare și reziliență în materie de pensii ar trebuie renegociat, la fel ca și jaloanele gândite de PNRR, care ar putea să genereze venituri mai mici pentru cei care ar urma să intre în sistemul public de pensii din România.

Ce cauze provoacă scăderea veniturilor viitorilor pensionari

Cauzele care duc la scăderea veniturilor viitorilor pensionari ar fi scăderea vârstei de pensionare, noua lege a pensiilor care care să presupună eliminarea anumitor facilități în vederea pensionăriin anticipate sau un nou mod de calcul al pensiilor.

De asemenea, ministrul Marcel Boloș a declarat că urmează să aibă loc o ședință informală cu Comisia Europeană, deoarece România intenționează să obțină modificarea pragului de 9,4% plafon în care trebuie să se încadreze până în 2070 în ceea ce privește cheltuielile cu pensiile. Despre acest plafon spune că PSD vrea să fie modificat, în timp ce PNL este de acord cu el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img