marți, 26 septembrie, 2023

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră! Marius Budăi a vorbit despre majorarea vârstei de pensionare

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Muncii a făcut un anunț de ultimă oră! Marius Budăi a vorbit despre majorarea vârstei de pensionare, dar a spus și ce se va întâmpla cu pensiile românilor. Acesta a precizat că la începutul lunii septembrie va avea primele date privind noua lege a pensiilor.

În urmă cu mai bine de o lună, Ministrul Muncii, Marius Budăi a vorbit despre recalcularea pensiiilor și eliminarea inechităților. Acesta spunea că nu se gândesc la schimbarea formulei de calcul, dar dacă vor fi găsite elemente de îmbunătățire și de a lua în calcul cât se poate din abilitatea sistemului de pensii, ”dar în primul și în primul rând prioritatea principală este rezolvarea inechităților din sistem”, declara atunci, ministrul Muncii. Acum, acesta a precizat că la începutul lunii septembrie va avea primele date privind noua lege a pensiilor.

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră!

Ministrul Muncii a spus ce se întâmplă cu pensiile românilor. Acesta a anunţat că urmează noi discuţii cu oficialii de la Comisia Europeană, și sper ca în 2-3 saptămâni să obțină și un material premergător referitor la reforma pensiilor din PNRR.

„Am demarat o procedura atentă de studiere a tratatelor europene și legislațiilor similare, și de pensii din statele membre și nu am găsit nici în PNRR -urile statelor respective și mai ales până în 2070. Sunt motive care vor sta la baza unui material complex pe care îl vom pune pe masă unui dialog cu Comisia Europeană”, a declarat Marius Budăi, potrivit romaniatv.net.

Marius Budăi a vorbit despre majorarea vârstei de pensionare

Întrebat dacă va crește vârsta de pensionare, ministrul Muncii a spus că, cel puțin în acest moment, este exclus să se întâmple asta.

„Exclus în acest moment acest lucru, nu trebuie să punem carul înaintea boilor. Trebuie să ne ocupăm întâi de creșterea speranței de vârstă în România și, mai ales, creșterea speranței de viață sănătoasă în România că abia ulterior, peste ani de zile, să putem demara o discuție onestă cu cetățenii României pe aceste chestiuni.” a mai declarat Marius Budăi, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

Acesta a mai spus și că, momentan, convingera pe care o are este că nu se impune o astfel de măsură și că nu o va susține. De asemenea, nu sunt probleme cu plata pensiilor, pentru că, la rectificarea bugetară ministerul muncii a primit bani suplimentari.

În momentul de față, salariul minim este de 2550 de lei, iar una din măsurile care au făcut parte din pachetele eonomice și sociale care au fost implementate, a fost aceea de a pune la dispoziție o măsuri către mediul privat, o majorare a salariului minim brut garantat în plata cu valoarea de 200 de lei. Astfel, s-a ajuns la suma de 2750 de lei, iar acei 200 de lei sunt net și nu vor fi taxați de statul Român și nici impozitați.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img