duminică, 19 mai, 2024

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, la Iasi: “Spitalul Regional va fi construit” – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Astazi, Consiliul Judetean Iasi, împreuna cu Ministerul Sanatatii, organizeaza, în Sala "Henri Coanda" de la Palatul Culturii, o sedinta de lucru în cadrul careia va fi prezentat studiul de fezabilitate al viitorului Spital Regional de Urgenta. La eveniment sunt prezenti, printre altii, Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt si sef al PSD Neamt, Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui si sef al PSD Vaslui si Bogdan Cojocaru, ministrul iesean al Comunicatiilor, alaturi de deputati si senatori.

Echipa de implementare a proiectului pentru Spitalul Regional de Urgenta va fi condusa de Sorina Pintea, ministrul Sanatatii. Vor mai fi prezenti Martin Schriever, managerul de proiect desemnat de Banca Europeana de Investitii si Simon Barnes, director în cadrul BEI, precum si Mark Mawhinney, reprezentantul Platformei Europene de Consiliere în Materie de Investitii, dar si alti consultanti tehnici ai proiectului. Pe lânga studiul de fezabilitate, discutiile vor viza si analiza economico-financiara a proiectului, la care vor participa toate institutiile nationale si judetene implicate în constructia noii unitati medicale.

Consiliul Judetean Iasi si Ministerul Sanatatii au invitat la discutii si presedintii consiliilor judetene din Regiunea de Nord- Est, reprezentantii domeniului sanitar, parlamentarii ieseni, reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, consilierii judeteni si locali si reprezentantii Primariei municipiului Iasi.

"Chiar daca la un moment dat a aparut riscul prezentarii acestui studiu abia în luna septembrie, s-a reusit, printr-un efort sustinut, realizarea lui într-un timp scurt, ceea ce ne da încredere ca acest proiect va înainta foarte repede. Având în vedere ca proiectul prezenta întârzieri foarte mari, în luna ianuarie, Consiliul Judetean a înfiintat un comitet interinstitutional de coordonare a realizarii spitalului. Acesta si-a demonstrat eficienta, având în vedere ca, acum, proiectul Iasului se afla în stadiul cel mai avansat în raport cu celelalte proiecte existente la nivel national. Am convocat toate institutiile responsabile si am gasit calea dialogului si a colaborarii, astfel încât au fost eliberate toate avizele necesare într-un timp foarte scurt, apoi toate documentele au fost înaintate la Ministerul Sanatatii. Pâna acum am avut la Iasi doua runde de întâlniri cu consultantii de la BEI, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si cu autoritatile locale si judetene, precum si cu institutiile implicate în derularea proiectului. Cooperarea interinstitutionala va contribui, în continuare, la derularea si respectarea termenelor proiectului conform prevederilor acordului semnat de Ministerul Sanatatii cu Banca Europeana de Investitii", a afirmat Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img