marți, 7 mai, 2024

Mos Stefan, oier, angajat cu carte de munca la peste 100 de ani, despre alegeri: ‘Cu mine la oi nu vine niciunul!’

Distribuie:

Publicat:

Mesajul lui Mos Stefan, singurul angajat din Romania cu carte de munca care a depasit varsta de 100 ani, dupa vot: 'Cu mine la oi nu vine niciunul' Stefan Gros sau Mos Stefan, asa cum este cunoscut de toti oamenii din satul Valceluta, judetul Hunedoara, erou in cel de-al Doilea Razboi Mondial, a devenit, la cei 102 ani ai sai, cel mai varstnic votant din Romania, depasindu-l la mustata pe filosoful Mihai Sora.

Mos Stefan s-a nascut intr-o localitate din judetul Alba, in octombrie 1917, in varful muntelui, la strunga de oi a familiei. Toata viata s-a ocupat de oierit si a devenit extrem de cunoscut dupa ce a devenit si cel mai cel mai batran angajat cu carte de munca din Romania, fiind angajat la o ferma cu un contract de munca pe o perioada nedeterminata. Cu ocazia alegerilor europarlamentare, Mos Stefan a tinut sa transmita un mesaj generatiilor ce-l vor urma, inclusiv celor 5 stranepoti si peste 20 de nepoti ai sai.

'Cu mine la oi nu vine niciunul'
'Dumnezeu ne vede pe toti si speram ca ne ajuta. Ca e partidul Stan sau partidul Bran, cu mine la oi nu vine niciunul, asa ca pentru mine e egal', a declarat Mos Stefan pentru Observator. 'Sa voteze, sa ne putem uni toti pe o brazda. Ca dupa cum vaz, la ora actuala, ca taranii cand aveau boi. Unul tragea intr-o parte, altul in alta. Si omul nu isi putea face treaba niciodata. Si dupa cat pricep eu, la ora actuala, exact asa-i. Sunt doua puteri, tari amandoua, dar trage fiecare cat o vrea. Dar daca ei nu pot sa traga intr-o parte, toti, n-are cum sa mearga bine Romania noastra. Si e pacat de ea. Asta o vad eu', a fost mesajul transmis de Mos Stefan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img