joi, 18 aprilie, 2024

Motivul pentru care piperul, foile de dafin și alte 46 de tipuri de condimente vor fi eliminate din meniul sportivilor de la Olimpiada de iarnă de la Beijing

Distribuie:

Publicat:

Piperul sau foile de dafin, precum şi alte 46 de tipuri de condimente, vor fi excluse din meniul pe care sportivii îl vor avea la dispoziţie pe durata Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, pentru a "evita false rezultate pozitive la controalele antidoping", informează agenţia EFE.

Citat de presa locală, Yang Cheng, unul din bucătarii din Satul olimpic pentru Beijing 2022, a declarat că "stimulente alimentare precum piperul şi foile de dafin nu vor fi incluse în meniul sportivilor pentru a se evita false rezultate pozitive", potrivit Agerpres.

Totuşi, organizatorii au precizat că vor fi preparate din bucătăriile provinciilor centrale chineze Sichuan şi Hunan, cunoscute pentru aromele picante.

Meniul, dezvăluit de Comitetul organizator, va consta în 678 de preparate diferite din 12 varietăţi culinare din lume şi va oferi varietăţi vegetariene, halal şi kosher.

Potrivit organizatorilor, meniul olimpic a fost conceput "pentru a satisface nevoile alimentare ale sportivilor, dar în acelaşi timp pentru a ţine cont de diversitatea religioasă".

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 se vor disputa între 4 şi 21 februarie, în timp ce Jocurile Paralimpice vor avea loc între 4 şi 13 martie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img