marți, 21 mai, 2024

N-ai mai vazut-o de 11 ani! Ce schimbata este acum Mona Musca

Distribuie:

Publicat:

Mona Musca este complet schimbata. Are 68 de ani si daca o vezi pe strada ai impresia ca este o simpla pensionara. Si este normal sa fie asa! N-ai mai vazut-o de 11 ani, de cand a decis sa iasa din viata politica.

A fost un membru marcat al PNL si a ocupat mai multe functii importante de-a lungul celor 11 ani cat a fost pe scena politica din Romania. A fost deputat, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, dar si ministru al Culturii.
 

Se bucura de increderea romanilor

Devenise o figura emblematica, astfel ca romanii isi pusesera toata increderea in ea. Mereu cu zambetul pe buze, a ajuns la sufletele noastre.

Intr-un sondaj realizat in 2005, Mona Musca si Traian Basescu imparteau locul intai in preferintele romanilor, deputatul liberal bucurandu-se de o foarte buna incredere din partea a 47% dintre respondenti.
In 2006 a fost data afara din PNL

La doar un an distanta, a venit si decaderea. Pe 8 august 2006, Lavinia Sandru a declarat public ca Mona Musca a colaborat cu Securitatea si ca dosarul ei a ajuns pe masa CNSAS.

Biroul Permanent Central al PNL a decis pe 14 august 2006, fara sa astepte verdictul CNSAS, sa-i retraga sprijinul politic si, o luna mai tarziu, pe 2 septembrie, a fost data afara din partid.

Initial, ea a sustinut ca nu a facut ”nici macar o secunda” politie politica, pentru ca apoi sa recunoasca faptul ca, in 1977, la Timisoara, a semnat, ca profesor, un angajament cu Securitatea, care viza oferirea de informatii necesare sigurantei studentilor straini.

Cu ce s-a ocupat de-a lungul timpului

Fara sa faca scandal, Musca a plecat elegant si s-a ocupat de lucruri obisnuite. S-a restras departe de Bucuresti, intr-o casuta din Caras-Severin si a putut fi vazuta de-a lungul timpului rar la anumite evenimente culturale: lansari de film sau carte.

In rest, a activat in zona relatiilor publice. In 2011, a fost consilier profesional pentru persoanele care provin din mediul rural, in 2013, a aparut la un eveniment monden desfasurat in Capitala, in iulie 2014 a tinut cursuri de drept civil pentru homosexuali, in 2015 a aparut in echipa de proiect, ca membru in Consiliul Consultativ si specialist in relatii pubice, la Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala ”Eleutehria”.

Mona Musca lansare carte 2016

La sfarsitul anului trecut, a fost vazuta la evenimentul de lansare a volumului „Draga, ma duc la Charlie”, la Editura All. A fost ultima aparitie publica.

”Mona Musca duce o viata retrasa undeva, departe de Bucuresti. N-am mai vazut-o de ani zile si mi-e dor de ea. Lipsa ei in spatiul public se simte. Era un personaj luminos al vietii noastre politice, cum putine mai sunt azi. M-am mirat ca liberalii nu au implorat-o sa revina in partid, in preajma alegerilor. Daca ar fi revenit, poate ca PNL nu suferea esecul electoral care a dezamagit la sfarsitul anului trecut atat de multa lume”, a declarat istoricul literar Alex Stefanescu.

Are grija de sotul ei

Pe langa angajamentele pe care le are la diferite institutii, Mona Musca are grija de sotul ei in varsta de 85 de ani si pleaca din cand in cand in SUA ca sa-si vada fiica si pe cei doi nepoti.

Fata ei a facut studiile in America, dupa care s-a stabilit in tara tuturor posibilitatilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img