marți, 30 aprilie, 2024

Infractor cu acte in regula! Primarul a dat ordin sa fie distruse toate! Risca sa ajunga la puscarie impreuna cu aghiotantii pe care ii controleaza

Distribuie:

Publicat:

 Primarul unei comune aflate in apropierea Iasului a comis o ilegalitate uriasa • Dupa ce nu a platit facturile la energie electrica, iar furnizorul a deconectat reteaua in zona, primarul s-a rebransat ilegal la iluminat • A ajuns sa rupa sigiliile pentru a le da smecherilor cu vile impunatoare lumina la strada • Acesta refuza sa ofere orice detaliu despre gestul pe care l-a facut

Situatie exploziva intr-o localitate aflata in apropierea municipiului Iasi. Pentru ca autoritatea locala nu a mai platit factura pentru consumul de energie electrica, furnizorul a trecut la deconectarea serviciilor. In mod normal, comuna Aroneanu nu mai poate beneficia de servicile de iluminat stradal pentru ca nu si-a onorat obligatiile contractuale si a acumulat datorii imense catre compania E.ON.

Astfel, zilele trecute angajatii companiei au fost in Aroneanu unde au intrerupt furnizarea energiei electrice la tot ceea ce inseamna servicii publice pana cand Primaria se va achita de obligatii. Numai ca lucrurile au stat complet diferit. Pentru ca nu putea sta fara curent electric, primarul Benone Moruzi a dispus rebransarea la electricitate, doar ca a facut acest lucru in mod fraudulos.

Citeste si : Cetatenii il acuza pe primarul Moruzi de frauda cu fonduri europene

Imediat dupa ce s-a trezit cu sigiliul pus de catre compania de electricitate, primarul Benone Moruzi a dispus reconectarea abuziva la sistemul electric. Practic, Moruzi s-a plimbat cu electricianul dupa el si a taiat sigiliile puse de E.ON pentru cailuminatul stradal sa poata functiona din nou. Si nu oricum, ci pentru persoane influente din Iasi care au case in zona si care nu pot sta fara lumina la strada.

Cel mai elocvent exemplu este cel din zona Sorogari, unde zeci de persoane influente din Iasi si-au construit vile impunatoare in urma unei concesiuni dubioase facute de primarul Benone Moruzi.

Deputatul Costel ALexe si fratii sai, dar si Dragos Mandache, fostul sofer al lui Cristian Adomnitei, precum si sefi de institutii publice, nu puteau sta fara electricitate la strada. In aceste conditii, Benone Moruzi a preferat sa rupa sigiliile puse de E.ON si sa rebranseze comuna la iluminatul stradal. Marturiile unor localnici sunt cat se poate de evidente.

"Dupa ce a fost intrerupt curentul, a fost trimis electricianul de la primarie ca sa rupa sigiliul de la transformator. Cel putin in zona Sorogari, primarul le-a promis oamenilor ca vor avea de toate si nu a vrut sa se faca de ras. Le-a tot spus ca le va asigura curent si apa. A tot incercat sa mai achite din datorii si cauta sa faca rost de bani de unde apuca. Salariile la angajati nu au mai fost platite de doua luni pentru a se face rost de bani", a spus un localnic din Aroneanu. Pentru ca a ajuns sa fure energie electrica, primarul si cei care l-au ajutat risca sa ajunga dupa gratii.

In cazul in care nu se ajunge la un acord prin intermediul procedurii de mediere, furtul de energie electrica in noul cod penal se pedepseste, conform art 228 alin 3 din Noul Cod Penal. "Se considera bunuri mobile si înscrisurile, energia electrica, precum si orice alt fel de energie care are valoare economica. Pedeapsa pentru furtul de energie electrica este prevazuta la alin 1 art 228 NCP: (1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamântul acestuia, în scopul de a si-l însusi pe nedrept, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Citeste si : Cadouri pentru smecheri! Peste noapte s-au trezit cu teren in proprietate fara sa aiba vreo bataie de cap. Primarul a facut tot ce a putut ca sa se puna bine cu acestia

Datorii imense

Inca din februarie 2016, primaria condusa de liberalul Benone Moruzi a uitat sa plateasca datoriile catre furnizorii de utilitati. Desi li s-a impus in mai multe randuri sa-si achite darile, cei din Aroneanu nu s-au conformat si au preferat sa arunce banii pe tot felul de extravagante. Datoria catre E.ON Energie a ajuns la peste o suta mii lei, bani care nu au mai fost achitati de luni de zile. Primariei i-a fost comunicat ca are datorii imense si ca trebuie sa plateasca cat mai repede. Desi li s-a acordat termen de gratie, li s-a facut si esalonare sau preavize, cei de la Primaria Aroneanu nu s-au achitat de nicio sarcina. In aceste conditii, compania de electricitate a taiat curentul de care beneficiaza autoritatea locala. A fost taiat curentul pana si in sediul primariei pentru neplata datoriei, iluminatul stradal si chiar la unele unitati care sunt subordonate autoritatii locale. Doar scoala din localitate a ramas bransata la energie electrica, tocmai pentru ca elevii sa-si poata desfasura cursurile fara sa fie afectati.

"E.ON Energie Romania este nevoita sa sisteze furnizarea energiei electrice catre locurile de consum ce apartin unitatii administrativ-teritoriale comuna Aroneanu ca urmare a neachitarii debitelor restante in valoare de aproximativ 120 mii lei. In ciuda eforturilor noastre pentru sprijinirea autoritatilor locale (preavize, amanari la plata si acceptarea unor grafice de esalonare), incepand cu luna februarie 2016 platile pentru concumul de energie electrica nu acopera valoarea facturilor. Intelegem disconfortul creat de intreruperea alimentarii cu energie electrica, fapt pentru care ne asumam sa furnizam in continuare electricitate doar catre scoala din localitate, in timp ce sediul primariei, iluminatul public si celelalte locuri de consum pe care se inregistreaza debite restante nu vor mai beneficia de electricitate", se arata in adresa E.ON catre Primaria din Aroneanu.

In tot acest timp, primarul a avut grija sa dea o suta mii de lei pentru sarbatoarea comunei, manifestare care a avut loc in vara. Si asta nu este tot. Comuna mai inregistreaza o datorie de peste 150.000 lei si catre operatorul Salubris SA, facturi neachitate pentru ridicarea gunoiului din localitate. Benone Moruzi nu a raspuns nici de aceasta data apelurilor telefonice ale redactorilor BUNA ZIUA IASI pentru a comenta situatia. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img