sâmbătă, 18 mai, 2024

Negresti a gazduit festivitatea de inchidere a Saptamanii Europene a Sportului – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Sambata, 30 septembrie, la Sala Sporturilor din orasul Negresti a avut loc inchiderea festiva a Saptamanii Europene a Sportului, eveniment aflat, in judetul Vaslui, la a III-a editie. Coordonata de prof. Elena Anusca-Doglan, presedintele Asociatiei Judetene Sportul Pentru Toti (AJST) si de prof. Georgeta Boitan, de la Liceul „Nicolae Iorga” din Negresti, activitatea s-a bucurat de sustinerea autoritatilor locale si judetene si de prezenta unui numar impresionant de participanti care au reusit sa ofere o frumoasa pledoarie pentru sport si sanatate.
La festivitate a fost prezent vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mariciuc, care a transmis salutul institutiei pe care o reprezinta si i-a felicitat pe elevi si pe profesorii organizatori pentru implicarea in Saptamana Europeana a Sportului, proiect initiat si finantat de Comisia Europeana, alaturi de Ministerul Tineretului si Sportului.

Prefatata de Imnul de stat al Romaniei si Imnul Uniunii Europene, activitatea a continuat cu un program de dansuri, coordonat de profesor Daniela Manea, si un program de fitness de tip  kongo-jumps. Partea cea mai consistenta a activitatii, la care au participat 27 de echipaje, a fost reprezentata de concursurile de stafete si parcursuri aplicative, desfasurate pe niveluri de varsta pentru scoala primara, gimnaziala si liceala. In final au avut loc competitii sportive, la baschet si handbal, intre elevii de liceu si cei de gimnaziu, din orasul Negresti.
Atmosfera superba a fost creata si animata de 400 de tineri, elevi ai unitatilor scolare din zona Negresti: Liceul „Nicolae Iorga”, Scoala Gimnaziala „Mihai David” Negresti, Scoala Gimnaziala „Gh. Cioata” Todiresti, Scoala Gimnaziala „Maresal Constantin Prezan” Dumesti, Scoala Valea Mare si Parpanita, Scoala Gimnaziala „Andone Cumpatescu” Rafaila, Scoala Gimnaziala „Nicolae Ciubotaru” Vulturesti. Scoala Gimnaziala Bacesti, Scolile Rebricea-Draxeni.

Profesoara Georgeta Boitan a amintit copiilor si celor prezenti sloganul activitatii  – BE ACTIVE – si ca toate activitatile sportive reprezinta un indemn la miscare, sport si sanatate, acestea fiind, in esenta, obiectivele proiectului care se desfasoara simultan in toate cele 28 de tari membre ale Uniunii Europene. Evenimentul de la Negresti nu ar fi fost posibil fara implicarea tuturor profesorilor de educatie fizica si sport din zona care au stiut sa-si motiveze copiii sa participe la o activitate extrascolara, in timpul lor liber.

La finalul activitatii, prof. Elena Anusca-Doglan, a informat participantii ca, in Saptamana Europeana a Sportului au avut loc actiuni in toate localitatile importante ale judetului Vaslui. De asemenea, a multumit  pentru sprijin Federatiei Romane Sportul Pentru Toti, coordonatorul national al SES 2017, autoritatilor publice locale si judetene si nu, in ultimul rand elevilor, profesorilor si parintilor pentru sprijinul acordat organizarii si derularii activitatilor sportive, in cele mai bune conditii.

”Peste 3.000 de copii, in perioada 23-30 septembrie, si-au petrecut timpul liber pe terenurile sau in salile de sport, intrecandu-se la stafete si parcursuri aplicative, cros, jocuri sportive, tenis de masa, karting, gimnastica, dans, biciclete, role, etc. Multumim tuturor celor care s-au implicat in eveniment, de la autoritati locale si judetene, parlamentari, pana la unitati de invatamant si voluntari. Felicitari tuturor copiilor participanti la acest eveniment, alaturi de copii din peste 30 de tari europene si din numeroase scoli din Romania. Continuati sa faceti miscare pentru sanatate, pentru inalta capacitate de munca, prietenie si fair-play”, a concluzionat Elena Anusca-Doglan, coordonatoarea Saptamanii Europene a Sportului la nivel de Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img