duminică, 5 mai, 2024

Noua lege, privind violenta in scoli, ar putea aduce pedepse drastice

Distribuie:

Publicat:

Violenta psihologica si fizica din scolile romanesti va fi combatuta in curand si cu ajutorul legii! Astfel, comportamentele de tip bullying vor fi interzise, dar si penalizate in toate scolile si centrele de formare profesionala.

Este nevoie de o astfel de lege, sustin autoritatile, mai ales ca elevii au inceput sa se sicaneze intre ei tot mai des, din tot felul de motive. La acest liceu, de exemplu, in urma cu cateva saptamani, un boboc de clasa a 9-a a trecut printr-un ritual de initiere care l-a speriat cumplit. Adolescentul le-a povestit parintilor cum a fost agresat psihic de colegii mai mari, iar conducerea scolii au declansat o ancheta.

In cazul unor presiuni de acest gen sau chiar al unor violente, trebuie sa intervina psihologul institutiei de invatamant, dar si dirigintele, care sa le explice tinerilor ca nu este cazul sa se traumatizeze recipric. Numai ca, odata ce legea anti-bullying va intra in vigoare, problemele nu se vor mai rezuma la discutii prietenesti. Vor urma pedepse cat mai drastice.

Intre timp, insa, cadrele didactice vor participa la cursuri in care vor invata cum sa depisteze si – in special – cum sa combata fenomenul de bullying. In acest moment, judetul Timis se afla pe locul al treilea in topul violentelor in scoli. Mai ales ca, in urma unui studiu, a reiesit ca aproape 50 la suta dintre elevi se simt in pericol fizic si psihic, in scolile in care invata.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img