luni, 6 mai, 2024

Rovana Plumb, despre constructia de spitale regionale: “Costul s-ar ridica la 1,2 miliarde de euro”

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a facut marti seara, la Guvern, mai multe precizari importante despre constructia de spitale regionale.

Potrivit acesteia, costul pentru trei spitale regionale s-ar ridica la 1,2 miliarde de euro.

"Pentru a nu exista niciun fel de confuzie, Ministerul Sanatatii beneficiaza de asistenta tehnica din partea BEI. Prim aceasta se asigura atat documentatia tehnica necesara constructiei si dotarii spitalelor, cat si efectiv modul in care trebuie construite aceste spitale.

Documentatia tehnica, care inseamna studiul de fezabilitate, proiect tehnic, proiect de executie, design, maparea serviciilor, este un cuantum de 120 de milioane de euro pentru toate cele trei spitale. Costul constructiei si al dotarii fiecarui spital in parte ne duce la o medie de 400 de milioane de euro/ spital", a subliniat Rovana Plumb.

Ministrul a adaugat ca a decis etapizarea constructiei acestor spitale.

"Din actuala perioada de programare vom plati documentatia tehnica, tot pachetul de pregatire pentru constructia spitalelor. Avand in vedere perioada de timp care se intinde undeva pana la jumatatea anului 2020, cu pregatirea constructiei acestor spitale, am luat in calcul etapizarea si pentru perioada urmatoare de programare, care incepe imediat in anul 2021. Nu excludem constructia de spitale regionale finantata prin instrumentul parteneriarului public privat", a mai adaugat ministrul Plumb,

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img