duminică, 19 mai, 2024

O romanca din Anglia e profesoara de pian online in pandemie. “Ca sa nu fie static si plictisitor, le cer elevilor sa cante legati la ochi”

Distribuie:

Publicat:

O româncă din Anglia e profesoară de pian online în pandemie. “Ca să nu fie static și plictisitor, le cer elevilor să cânte legați la ochi” Rebecca Mihai e pianistă și profesoară de muzică în Anglia, țară unde s-a stabilit în urmă cu trei ani. Între două lecții din orășelul Hertfordshire, Rebecca ne-a povestit cum se descurcă un artist într-o țară străină, în plină criză a coronavirusului.

Rebecca avea 6 ani când tatăl ei a așezat-o la pian, instrument pe care l-a transformat într-o baghetă de dirijor peste 18 ani, timp în care a terminat liceul și facultatea de muzică cu 10 pe linie și a obținut 50 de premii.

A ajuns la concluzia că femeile nu pot, deocamdată, să facă o carieră în acest domeniu, din cauza prejudecăților, spune ea și a revenit la pian. De când a început pandemia, ține lecții online. La 30 de ani și emigrată de trei ani în Anglia, profesoara îi învață muzică atât pe copii, cât și pe șoferi de autobuz sau milionari. Cum supravietuiește un artist în pandemie, a povestit Rebecca Mihai pentru Libertatea.

Reporter: Cum se derulează viața ta acum?

Rebecca Mihai: Online. Am și vorbit oamenilor la un moment dat despre asta, în story-urile de pe Instagram, și am dat câteva tipsuri pentru businessuri mici. De când m-am stabilit în UK, am mutat cântatul pe YouTube și m-am focusat pe predat la o școală mică de pian. Iar acum, în perioada asta sinistră, am norocul de a-mi ține lecțiile pe Skype, Zoom sau Facetime. Însă pentru artiștii care doar cântă îmi imaginez că trebuie să fie extrem de greu…

– Și funcționează bine școala online?

– Da, totul în online poate funcționa foarte bine, dacă ai o strategie puternică și internet bun. Pentru că totul se poate transforma ușor dintr-un act artistic în unul foarte static și inexpresiv. A trebuit să găsesc soluții care să alimenteze procesul creativ și să mențină studentul activ. De exemplu le cer să cânte legați la ochi sau să interpreteze piesele invers, de la coadă la cap.

continuarea pe libertatea.ro
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img