joi, 18 aprilie, 2024

Perchezitii la Botosani. Procurorii au ridicat peste 16.000 pachete de tigarete

Distribuie:

Publicat:

Politisti de frontiera din cadrul I.T.P.F. IasiServiciul Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani si S.P.F. Radauti Prut, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Botosani, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna  si al politistilor din cadrul I.P.J. Botosani – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Botosani, au actionat pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate transnationale ce a actionat in cursul anului 2014 pe zona de nord a judetului Botosani, pe raza localitatilor Miorcani, Cotu Miculinti si Horia, la granita cu Republica Moldova, savarsind in mod organizat si repetat infractiuni de contrabanda in detrimentul bugetului de stat.

In cursul cercetarilor s-a stabilit ca, gruparea infractionala organizata ce face obiectul unui dosar penal inregistrat pe rolul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botosani a introdus ilegal in tara, in perioada mai – noiembrie 2014, o cantitate mare de pachete de tigari de provenienta R. Moldova, reusindu-se, in perioada de monitorizare, confiscarea cantitatii de 16.540 pachete de tigari de diferite marci.

Pentru finalizarea dosarului penal au fost efectuate, la data de 15 ianuarie 2015, un numar de 14 perchezitii domiciliare, de catre procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botosani impreuna cu politisti de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi – Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani, S.P.F. Radauti Prut si I.P.J. Botosani – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Botosani, fiind descoperita si ridicata de la locuintele suspectilor cantitatea de 3.580 tigarete de provenienta R. Moldova, o barca pneumatica, inscrisuri si alte bunuri care probeaza activitatea infractionala a suspectilor.

In dosarul penal sunt cercetate, in calitate de suspecti, un numar de 11 persoane, 9 din judetul Botosani si 2 din R. Moldova, fata de care au fost emise mandate de aducere ce urmeaza a fi puse in executare, suspectii urmand a fi condusi la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botosani pentru audiere si dispunerea masurilor procedurale.

Pe parcursul cercetarilor s-a beneficiat de suportul tehnic al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale, identificarii si tragerii la raspundere penala a tuturor participantilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img