Perchezitii la persoane banuite de trafic de droguri de risc si mare risc

0
38

La data de 19 ianuarie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Iași și Vaslui, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și TerorismBiroul Teritorial Vaslui, au efectuat 15 percheziții domiciliar, în județul Iași, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2020 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi desfășurat activităţi de procurare, depozitare şi vânzare către consumatori din județele Iași și Vaslui, a unor droguri de risc și mare risc (cannabis și pastile ecstasy).

În urma percheziţiilor efectuate, a fost descoperită o cultura indoor de cannabis și ridicate aproximativ 900 de grame de cannabis și fragmente de plante de cannabis, semințe de cannabis, 4 minicântare electronice ce prezentau urme de cocaină și THC, 8 grindere, 11 terminale mobile, 8 cartele sim, un card de memorie, componente ale instalației destinate culturii indoor (lămpi, termometre, ventilatoare, etc.) și diverse sume de bani și alte bunuri de interes operativ, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfășurarea activităților infracționale.

             În urma probatoriului administrat, procurorul din cadrul  D.I.I.C.O.T. -Biroul Teritorial Vaslui a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 55 de ani, din municipiul Iași, urmând ca aceștia să fie prezentați Tribunalului Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă.

          Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

          La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.        

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.