duminică, 19 mai, 2024

Planta pomenita in Biblie si in Coran – Se spune ca vindeca orice boala

Distribuie:

Publicat:

Acest ingredient este poate cel mai puternic si eficient lucru pe care il poti introduce in dieta ta, este un aliment care stimuleaza puternic intregul sistem imunitar si este un ”ucigas” natural al celulelor canceroase. Semintele de chimen negru, caci despre el este vorba, au fost gasite si in mormantul lui Tutankamon. Desi chimenul negru este mentionat atat in Biblie, cat si in Coran, nu a fost cercetat minutios cu adevarat pana acum 40 de ani.

Multe studii s-au efectuat, in cele mai prestigioase universitati, pentru a elucida uimitoarele efecte ale acestui uluitor ingredient.
Celebrul medic grec Dioscoride, care era si farmacolog si botanist, chirurg in armata imparatului Nero, autor al lucrarii de referinta ”De Materia Medica”, unde descrie in jur de 600 de plante, minerale si circa 1000 de medicamente care pot fi obtinute din acestea, obisnuia sa vindece migrenele si durerile de dinti cu chimen negru. In culturile arabe, chimenul este supranumit ”samanta binecuvantarii” si se crede ca insusi profetul islamic Mohammed a spus ca semintele de chimen negru ”sunt un remediu pentru toate bolile, mai putin pentru moarte.”

Motivul poate fi complexa structura chimica a semintelor. Aceste mici seminte contin peste 100 de compusi chimici diferiti, inclusiv un aport considerabil de acizi grasi esentiali. Desi cel mai frecvent este utilizat uleiul de chimen, semintele usor picante pot fi folosite cu succes in bucatarie, in produse pe baza de orez, de patiserie si in branzeturi mediteraneene. A fost declarat cel mai bun remediu natural, atunci cand este folosit in tulburari autoimune, atunci cand pacientii au dureri mari fiindca propriul sistem imunitar le este potrivnic. Combinat cu usturoiul, chimenul negru sprijina sistemul imunitar si nu ii mai permite dezechilibre, nu mai lasa sa se distruga celulele sanatoase. Chimenul negru nu este acelasi lucru cu chimionul, desi multi le confunda. Chimionul face parte din aceeasi familie cu feniculul, chimenul face parte din aceeasi familie cu patrunjelul si coriandrul. Cea mai mare diferenta o observi la gust. Chimionul este mai amar, cu o aroma distincta si bogata. In timp ce chimenul are un gust dulce-picant, cu note piperate.

Cele mai importante beneficii ale chimenului negru sunt:
Cele mai insemnate proprietati ale chimenului negru sunt acelea de prevenire a unor boli foarte grave, cum ar fi cancerul, diabetul, obezitatea, caderea parului, probleme ale pielii, afectiuni cutanate si infectii. Savantii croati au studiat efectul antitumoral al chimenului negru pe soareci de laborator si au descoperit ca doua fitochimicale ale acestui condiment scad celulele canceroase cu un uluitor procent de 52%. Cei care sufera efecte secundare in urma consumului de alcool sau de medicamente si au probleme cu ficatul se vindeca mult mai repede cu ajutorul chimenului negru. Intr-un studiu recent, oamenii de stiinta au descoperit ca semintele de chimen negru redau sanatatea ficatului, prevenind bolile si deteriorarea lui.

Chimenul negru este printre putinele substante din lume care ajuta la prevenirea diabetului, atat de tip 1 cat si de tip 2.
Semintele miraculoase ajuta la scaderea in greutate, previn caderea parului si ii redau vigoarea si stralucirea, intarindu-i considerabil radacina, fac minuni pentru piele, aceasta devenind stralucitoare si sanatoasa, lupta cu infectiile puternice, cum ar fi stafilococul auriu, cu afectiunile virale, suprima dezvoltarea cancerului de colon, au proprietati antiasmatice. Mai mult, 100-200 mg de extract de chimen negru pe zi, timp de 2 luni, ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Are proprietati anticonvulsivante, antibacteriene, este bronhodilatator si protector renal. In limba romana il veti mai gasi si sub denumirea de ”Negrilica.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img