sâmbătă, 4 mai, 2024

Povestea omului care a trait 256 de ani!

Distribuie:

Publicat:

In arhivele unor publicatii prestigioase ca New York Times si Time Magazine, Li Ching-Yuen, un barbat din China care s-a stins din viata in anul 1933, ar fi trait 256 de ani, timp in care si-a ingropat 23 de sotii si a avut 180 de urmasi.

Se stiu foarte putine despre prima parte a vietii lui. S-a nascut in prov. Sinchuan , iar in primii o suta de ani printre alte activitati a vandut leacuri traditionale chinezesti.

In interviul din 1927, barbatul a spus ca dieta sa se baza in mare parte pe orez si pe vin. Inainte de a implini 100 de ani devine protejatul nobilului Wu Pei-fu, pentru a-i oferi acestuia secretul unei vieti indelungate.

Dupa moartea protectorului sau continua sa comercializeze produse de medicina traditionala chinezeasca. Sfatul sau catre cei care doreau sa traiasca mult era

„Pastreaza o inima linistita, stai asezat ca o testoasa, mergi sprinten ca un porumbel si dormi ca un caine”

Desi barbatul a spus ca s-a nascut in 1736 si ca a trait 197 ani, decanul Universitarii Minkuo din 1930, a sustinut ca a descoperit documente ce atesta ca Li s-a nascut in 1677.

In arhivele Chinei imperiale exista documente care arata faptul ca barbatul a fost felicitat de catre autoritati pentru atingerea varstei de 150 de ani si a celei de 200 de ani. Se poate sa fi trait asa de mult?

Fotografia din 1928 ne arata un barbat cu infatisarea de 60-70 de ani

Daca a reusit sa traiasca 256 de ani nu se stie cu certitudine, insa documentele existente par sa confirme varsta atinsa de barbat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img