sâmbătă, 4 mai, 2024

Preot din Galati, declaratii socante despre romanii din Diaspora: “Stiti cine pleaca din tara? Pleava! Cei care n-au radacini”

Distribuie:

Publicat:

Declaratii socante ale unui preot din Galati. La o intalnire culturala la Corod, preotul care slujeste  la o parohie din comuna Liesti i-a descris pe romanii care sunt plecati sa lucreze in afara tarii ca fiind "pleava".

Afirmatia preotului Ion Croitoru a starnit imediat indignare printre zecile de oameni care erau prezenti la Corod, multi dintre ei scriitori si cadre didactice.

Cateva enoriase din localitate au fost la un pas de a-l linsa pe preot reprosandu-i ca toti au membri ai familiei plecati la munca in strainatate, din cauza saraciei si a greutatilor, nu pentru ca sunt „pleava” sau pentru ca „nu au radacini”.

Scriitorii prezenti si-au declarat unanim dezacordul fata de afirmatiile preotului Croitoru.

„Avem medici, avem specialisti, oameni foarte inteligenti, avem intelectuali si oameni de mare valoare care au plecat din Romania din cauza conditiilor din tara. Cum poti sa ii numesti pe acesti oameni pleava?",  a intrebat unul din scriitori, revoltat de afirmatiile preotului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img