duminică, 5 mai, 2024

Primul transplant de cap din istorie a fost amanat. Iata ce a dus la aceasta decizie

Distribuie:

Publicat:

Primul transplant de cap uman, care era programat pentru luna decembrie 2017, a fost amanat. In prezent nu exista nicio data exacta, dar cercetatorul Sergio Canavero sustine ca va fi realizat in prima jumatate a anului 2018.

Voluntarul rus Valery Spiridonov a anuntat recent ca nu doreste sa fie subiectul procedurii. Cercetatorul Sergio Canavero a petrecut ultimii doi ani pentru a pregati procedura. In prezent, Spiridonov a declarat ca “nu va afectua procedura deoarece medicul nu a putut sa-i promita ca va obtine ceea ce el isi doreste, sa mearga din nou”.

“Avand in vedere ca nu ma pot baza pe colegul meu italian. Trebuie sa am grija singur de sanatatea mea,” a declarat Spiridonov.

Neurologul Sergio Canavero a declarat in urma deciziei lui Spiridonov ca procedura va fi efectuata, dar pe un pacient chinez de aceasta data. De asemenea, a declarat ca va lucra alaturi de medicul Xiaoping Ren, din cadrul Universitatii Harbin Medical, pentru efectuarea procedurii in Harbin, China. Desi este criticat de catre comunitatea medicala, Canavero este convins ca operatia va fi “un succes”.

“In prezent, nu exista mai multe detalii privind procedura. Atunci cand va veni momentul, stirile oficiale vor fi anuntate de echipa Xiaoping din China. Momentan pot sa va asigur ca au fost realizate progrese masive,” a declarat Canavero, conform sciencr.com.

In cadrul unui anunt recent, Canavero a declarat ca a reusit sa reconecteze cu succes maduva spinarii a noua soareci.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img