luni, 29 aprilie, 2024

Tanara care a sustinut ca s-a vindecat de cancer cu tratamente naturiste a fost amendata pentru mai multe minciuni

Distribuie:

Publicat:

O autoare si bloggerita australiana, care a afirmat in numeroase randuri ca o alimentatie sanatoasa poate vindeca si cancerul, a fost amendata cu 400.000 de dolari, pentru ca a mintit ca facea donatii in scopuri caritabile, relateaza BBC News si The Guardian.

Belle Gibson a mintit ca s-a vindecat de cancer la creier cu ajutorul unui tratament naturist, apoi a lansat o carte in care promitea sa ii invete pe cititorii sai ce sa manance pentru a scapa de boli. Ea a spus apoi ca a donat toate incasarile din vanzarea cartii sale despre alimentatie, The Whole Pantry, si din descarcarile unei aplicatii de lifestyle. Insa minciuna femeii a fost considerata o infractiune de catre judecatorii australieni, care au decis ca aceasta a incercat sa isi insele fanii si sa ii convinga sa ii cumpere cartea, crezand ca banii lor vor ajunge la o organizatie caritabila.

„Una dintre cele mai clare dovezi ale inselaciunii este faptul ca ea si compania pe care o conduce nu au facut nicio donatie spre organizatiile pe care ea le-a mentionat”, a declarat judecatorul, in motivarea sentintei. Belle Gibson a fost condamnata la plata a aproximativ 400.000 de dolari pentru cele cinci capete de acuzare la care a fost gasita vinovata.

Tanara de 25 de ani a capatat popularitate in 2013, cand a lansat o carte controversata, in care sustinea ca a fost diagnosticata cu cancer la creier, la doar 20 de ani, si ca mai are 4 luni de trait. Ea spunea atunci ca a respins medicina traditionala si ca a ales sa incerce un tratament naturist pentru a se vindeca.

In 2015, dupa ce presa i-a pus diagnosticul sub semnul intrebarii, Belle Gibson a recunoscut ca nu a suferit niciodata de cancer.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img