sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Prognoza meteo pentru joi, 7 iunie: Furtuna si inundatii in mai multe zone ale tarii

Distribuie:

Publicat:

Prognoza meteo pentru joi, 7 iunie, anunta o vreme instabila din punct de vedere termic. Sunt anuntate furtuni si inundatii in multe zone ale tarii. 

Joi vor cadea averse de ploaie (in general slabe cantitativ) insotite de descarcari electrice si razlet de grindina de dimensiuni mici pe spatii relativ extinse in jumatatea vestica a teritoriului, in timp ce in cea estica astfel de fenomene isi vor face aparitia doar izolat. Vantul va sufla moderat in sud-est si mai mult slab in restul zonelor tarii.

Maximele termice vor urca la pranz pana spre 24-29 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (din nou cu valori usor mai scazute asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 26-31 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 21-26 de grade in Moldova. 

Vezi si: Prognoza meteo pentru miercuri, 6 iunie: Canicula si furtuni cu fulgere

De altfel, ANM a emis in fiecare zi din saptamana avertizari tip cod galben si cod portocaliu de frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni si averse bogate ce au depasit chiar 20..25 l/mp. 

Vremea din 7 iunie la Bucuresti
Locuitorii din Capitala sa se pregateasca de o zi cu furtuni cu fulgere in formare dupa-amiaza, dar si pe timpul noptii. Temperaturile se mentin ridicate, cu valori intre 29°C si 16°C. Vantul sufla moderat cu 15 – 25 km/h, pe directia ENE. Sansele de ploaie sunt extrem de ridicate (80%), iar cantitatile de apa ce se  vor strange sunt insemnate –  4 l/m². Vineri, ploile vor inceta in Bucuresti.

Prognoza meteo pentru 7 iunie la munte
La munte sunt semnalate furtuni cu fulgere dimineata si noaptea. Temperaturile au valori intre 25°C si 14°C. Vantul va fi variabil, sansele de ploaie sunt mari, iar cantitatea de apa va atinge  6 l/m². De asemenea, potrivit prognozei metei, ploile isi vor restrange aria considerabil vineri. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img