Ingrediente:
Pentru blat:
- 100 g de unt
- 1 pahar de zahar
- 4 oua
- 1 pahar de smantana
- 1 – 1.5 pahare de faina
- 4 linguri de cacao
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- ½ de lingurita de sare
Pentru crema:
- 400 g de lapte condensat fiert
- 150 g de unt
- 200 g de arahide prajite
- Pentru blatul 2:
- 4 albusuri
- 200 g de zahar
Mod de preparare:
- Preparam blatul: Se mixeaza untul moale cu zaharul pana obtineti o compozitie alba, apoi adaugati cate un ou si mixati de fiecare data, adaugati si smantana si mixati bine.
- Intr-un bol separat amestecati faina cernuta, sarea, cacao si bicarbonatul de sodiu, apoi adaugati-le la amestecul de unt si mixati bine compozitia.
- Ungeti forma cu unt si turnati compozitia in ea, preincalziti cuptorul la 180 de grade, coaceti blatul timp de 30 – 40 minute, verivicasi dacaa e gata facand testul cu scobitoarea.
- Cand e gata il scoateti si lasati-l sa se roceasca si apoi il taiati in jumatate.
- Preparam crema 1: Amestecati laptele condensat cu untul moale cu ajutorul unui mixer.
- Preparam blatul 2: Bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o spuma pufoasa.
- Preincalziti cuptorul la 130 de grade, turnati amestecul in forma rotunda si coacet-l timp de 1 si jumatate. Pe platou puneti partea de jos a blatului, ungeti cu jumatate din crema, presarati cu arahide, apoi aranjati blatul 2, turnati si intindeti si restul de crema, iar presarati arahide, acoperiti cu a doua jumatate de blat, apasati usor.
- Il decorati cu glazura de ciocolata si cu arahide, ciocolata rasa.