duminică, 28 aprilie, 2024

Reteta care a facut inconjurul lumii – Tort Snickers

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 100 g de unt
  • 1 pahar de zahar
  • 4 oua
  • 1 pahar de smantana
  • 1 – 1.5 pahare de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • ½ de lingurita de sare

Pentru crema:

  • 400 g de lapte condensat fiert
  • 150 g de unt
  • 200 g de arahide prajite
  • Pentru blatul 2:
  • 4 albusuri
  • 200 g de zahar

Mod de preparare:

  • Preparam blatul: Se mixeaza untul moale cu zaharul pana obtineti o compozitie alba, apoi adaugati cate un ou si mixati de fiecare data, adaugati si smantana si mixati bine.
  • Intr-un bol separat amestecati faina cernuta, sarea, cacao si bicarbonatul de sodiu, apoi adaugati-le la amestecul de unt si mixati bine compozitia.
  • Ungeti forma cu unt si turnati compozitia in ea, preincalziti cuptorul la 180 de grade, coaceti blatul timp de 30 – 40 minute, verivicasi dacaa e gata facand testul cu scobitoarea.
  • Cand e gata il scoateti si lasati-l sa se roceasca si apoi il taiati in jumatate.
  • Preparam crema 1: Amestecati laptele condensat cu untul moale cu ajutorul unui mixer.
  • Preparam blatul 2: Bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o spuma pufoasa.
  • Preincalziti cuptorul la 130 de grade, turnati amestecul in forma rotunda si coacet-l timp de 1 si jumatate. Pe platou puneti partea de jos a blatului, ungeti cu jumatate din crema, presarati cu arahide, apoi aranjati blatul 2, turnati si intindeti si restul de crema, iar presarati arahide, acoperiti cu a doua jumatate de blat, apasati usor.
  • Il decorati cu glazura de ciocolata si cu arahide, ciocolata rasa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img