luni, 29 aprilie, 2024

REVOLTATOR! Un pacient cu arsuri nu poate fi transportat la Bucuresti din lipsa locurilor

Distribuie:

Publicat:

Un nou caz al unei persoane, care a suferit arsuri si nu are loc la o clinica din Capitala, s-a in registrat in ultimele ore. Ministrul SanatatiiSorina Pintea spune ca nu este vorba despre un refuz, dar nu mai erau locuri, victima fiind dusa la Timisoara. Pacienta, o femeie de 68 de ani, a ajuns la Spitalul de Urgenta din Pitesti, cu arsuri pe 40% din suprafata corpului. Potrivit datelor medicale, este vorba despre arsuri de gradul II si III. Medicii de la Pitesti au decis sa o transfere la Bucuresti, dar nu au existat locuri. “Am fost informata in cursul zilei, de cei de la Comietul Operational pentru Situatii de Urgenta. Ei au posibilitatea de a gasi locuri. Nu s-a pus problema unui refuz, ci al cautarii unui loc, avand in vedere patologia. Pacienta a fost nevoie sa fie stabilizata. S-a luat decizia transferului in Timisoara, unde poate fi tratata", a declarat ministrul Sorina Pintea, la Antena 3, conform Mediafax.

Ministrul recunoaste ca in Capitala nu mai sunt paturi pentru astfel de pacienti.
"In Bucuresti nu mai sunt locuri, daca apar alte cazuri se pune problema transferului in strainatate", a afirmat ministrul.

Ministrul spune ca si in Timisoara lipsesc dotarile pentru mari arsi.
"Sectia poate trata pacientii arsi, are nevoie de dotari pentru a trata mari arsi, Din pacate achizitia de aparatura a inceput sa fie facuta doar anul acesta. In 4-8 saptamani sa poata fi livrate aparatele”, a mai spus Pintea, la Antena 3.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img