joi, 16 mai, 2024

Romanca din Spania: Luni m-am urcat intr-un taxiu, eram impreuna cu o prietena. Taximetristul ne-a luat din prima: unde merge fetele?

Distribuie:

Publicat:

O romanca din Spania a povestit ce a patit in cateva zile de stat in Romania. Agresivitate cat cuprinde, nu degeaba puscariasii sunt cei mai buni prieteni ai politicienilor de acum. Mirela Violeta Mocanu: „Ma mira faptul ca un mesaj de frustrare si durere a ajuns sa “revolutioneze diaspora”. Daca mesajele mele “revolutioneaza” ceva atunci am sa va spun ca sunt indignata, speriata si scarbita de ceea ce am vazut in doar o saptamana cata am stat in Romania. Iar daca voi credeti ca e normal, atunci chiar sunt eu nebuna:

1. Duminica ( 4 Noiembrie) langa piata Obor. Era o vreme superba si am decis sa ma plimb. Mergeam pe TROTUAR si la un moment dat au venit niste”jemecherasi” intr-o masina (da, masina mergea pe trotuar) si pentru ca doi tineri au indraznit sa protesteze s-au dat jos si i-au luat la bataie.

Soferul avea o cutie de bere in mana. Primul meu instinct a fost sa sun la 112 la care mai multi trecatori mi-au spus ca sa stau linistita, ca poate imi iau si o amenda. I-am luat numarul de telefon uneia dintre victime. Dupa doua ore cand l-am sunat ca sa imi dea o declaratie mi-a spus ca ii e frica “doamna, Dvs plecati, dar eu raman aici si e posibil sa ma gasesca, nu vreau sa am probleme”.

2. Luni (5 noiembrie) m-am urcat intr-un taxiu, eram impreuna cu o prietena.
Taximetristul ne-a luat din prima: unde merge fetele?

Revoltata i-am zis ca nu-i permit sa-mi vorbeasca asa, la care el s-a intors foarte revoltat si mi-a zis: ia zi, fa, unde te duc? Raspunsul meu a fost: tu te duci in p…. ma-tii, iar eu ma duc sa iau alt taxiu! Si m-am dat jos. Nu va pot spune ce a fost la gura lui!

3. Ma duc la Carrefour sa fac niscavai cumparaturi, la raftul de lenjerii am gasit o lenjerie a carei pret mi s-a parut foarte mic iar materialul de foarte buna calitate. Ajung la casa, surpriza, lenjeria costa 280 de lei desi avea lipita pe ea un pret de 90 de lei. Cand i-am spus vanzatorului mi-a raspuns zeflemitor: ori platesti diferenta, ori dispari de aici.

Evident ca m-am enervat cumplit, i-am cerut sa vina superiorul lui si sa aduca si condica de reclamatii, ca sa nu faca doua drumuri. Pana sa apara responsabilul si-a facut aparatia un tinerel de vreun metru cincizeci care i-a spus vanzatorului ca daca are probleme sa-l cheme, va dati seama ca m-a bufnit rasul.

Dupa care m-a luat un alt angajat care mi-a vorbit in cel mai mizerabil mod. A venit si responsabilul, surprinzator mi-a vorbit frumos si am lasat o reclamatie. In parcare m-au asteptat doua perechi care mi-au spus ca aceste lucruri se intampla frecvent. I-am intrebat de ce nu depun si ei reclamatii si mi-au spus ca le e teama.
4. La un semafor din zona 1 Decembrie 1918, atentie semaforul era verde, a trecut unul cu BMW-ul cu viteza luminii. Batranica din fata mea a avut zile sa traiasca, cativa centimetri daca era mai aproape o spulbera.

5. Am mers la film si cand ne-am intors am vazut cum un “jmecher” a parcat ditamai Porche-ul pe trotuar. Pe strada au trecut doua fete, nu i-au atins masina, dar individului i s-a parut ca da, nu va pot spune cum urla jegul dupa ele. Am vrut sa ma iau de el, sora mea m-a tras si mi-a spu: stai linistita, tu pleci si eu raman aici.

6. Eram la metrou cu niste prajituri in mana, a trecut unu si mi le-a facut zob, cand m-am luat de el mi-a spus: vrei sa vezi burta la metrou?
M-am cerat cu el si hop apare si un tip imbracat in negru, cica era de la securitate. Dupa ce i-am spus ce s-a intamplat mi-a raspuns sec: asa, si? Du-te si ia alte prajituri.

6. Sora mea locuieste intr-o zona unde este reabilitata zona pietonala, adica se repara trotuarul, a coborat la magazin sa ia ceva. Cand s-a intors era rosie ca racul si mi-a povestit cum muncitorii i-au strigat tot felul de mizerii. Am vrut sa cobor sa ma iau de ei, dar fetele mi-au spus sa stau linistita ca ele vin tarziu de la facultate si poate nenorocitii aia pun in practica mizeriile alea pe care le striga dupa ele.

7. Doua fete stateau pe o banca intr-un parc prin Iancului, un dobitoc s-a luat de ele. Credeti ca s-a bagat cineva sa le ia apararea?
Si as putea sa dau multe alte exemple, dar nu am timp.

Oameni buni, nu am fite dar de ce sa tac cand vad ce se intampla in jurul meu? Aveti parinti, copii, rude care traiesc intr-o Romanie unde daca suni la 112 risti sa-ti iei amenda.

Daca aveti impresia ca ascunzand gunoiul sub pres, vom avea o casa curata, va inselati amarnic! O zi buna sa aveti!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img