Scandal la PNL! Va fi convocata o sedinta de urgenta

0
27

Bogdan Chirieac a facut o serie de afirmatii in contextul situatiei actuale din interiorul PNL. Acesta a analizat situatia in care presedintele Klaus Iohannis ar fi dorit sa aiba o intalnire, intr-un cadru restrans, cu un grup de zece persoane din cadrul PNL, sedinta ce trebuia sa aiba loc la Sibiu, decizie dejucata de Ludovic Orban, cel care a decis ca, in schimb, sa aiba loc o sedinta a Biroului Executiv al PNL, intr-un cadru mult mai larg.

"Vasile Blaga, conducatorul de facto al PNL"

"Conducatorul de facto al PNL in acest moment este domnul Vasile Blaga. Presedintele Iohannis l-a nominalizat deja pe Vasile Blaga sa incerce sa faca ceva cu PNL-ul. Fiindca, fara un vehicul electoral, nu are ce face presedintele Iohannis, decat sa incline steagul. Nimic altceva. Probabil ca bine sfatuit – poate ca l-o fi dat afara pe consilierul acela de la Cotroceni care e platit de Iohannis si lucreaza pentru Ciolos – se gandeste ca totusi prezenta lui Ludovic Orban in fruntea PNL este o piatra de moara, este o piedica, astazi cand vorbim, pentru domnia sa.

Daca nu ai nimic de la partid si pui tot PNL sa-si calce pe inima, sa-si inghita cuvintele si sa sustina statul subteran, sa sustina abuzurile, sa spuna ca ‘eu nu stiu despre protocoale nimic, eu nu stiu despre statul subteran nimic, eu nu stiu despre abuzuri nimic’ – va dati seama ca electoratul PNL acum este dezorientat.

Probabil, este o miscare inteligenta a domnului presedinte Iohannis sa incerce o schimbare in liniste, fara scandal, a domnului Ludovic Orban si sa i se dea si dansului o functie onorifica. Poate ca Vasile Blaga a solicitat acest lucru spunand, ‘domnule, cat timp e Orban acolo nu avem ce face’. Acum domnul Orban nu intelege ca trebuie sa se dea jos din pozitia in care se afla si lucrurile sunt asa cum sunt", a declarat Bogdan Chirieac, intr-o interventie la Antena 3. 

"PNL cu Ludovic Orban presedinte nu are cum sa intre in campania electorala a presedinteului Iohannis"

Intrebat daca e in pericol, cu adevarat,  Ludovic Orban sa piarda sefia PNL, Bogdan Chirieac a raspuns: "Mai devreme sau mai tarziu, oricum se va intampla. PNL cu Ludovic Orban presedinte nu are cum sa intre in campania electorala a presedinteului Iohannis. PNL-ul are oameni de prima marime, oameni in regula, oameni care reprezinta ceva in tara asta. Nu e PMP-ul, nu e USR-ul. Sa fie foarte clar: PNL este partid cu ‘P’ mare. Dar iata ca si un partid de asemenea anvergura poate fi confiscat."

"Degeaba a adus Ludovic Orban 40 de oameni"

"Degeaba a adus Ludovic Orban 40 de oameni. Daca presedintele Iohannis spune ca trebuie schimbat presedintele PNL, toti cei 40 vor spune ‘am inteles, domnule presedinte’, sa fie foarte clar. Nu se vor pune cu piepturile inainte pentru domnul Orban. Daca e un complot la care participa presedintele Iohannis, atunci presedintele il cheama pe Ludovic Orban si ii spune: domnule Orban, va retrageti intr-o functie decorativa, iar altcineva va fi presedintele partidului’.

Si subiectul s-a inchis. Il pune pe Dan Motreanu, de pilda, ca trebuie, totusi, un liberal. Blaga e de la fostul PDL – dar este foarte bun – probabil cel mai bun, in continuare, desi a trecut prin multe – in organizarea de alegeri si macar pleaca si Klaus Iohannis cu un mic avantaj fata de Dacian Ciolos, pentru ca, deocamdata, nu te gandesti la finala, te gandesti sa intri in finala la prezidentiale", a concluzionat analistul politic Bogdan Chirieac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.