miercuri, 1 mai, 2024

Secretele celor mai fericiti oameni de pe Pamant

Distribuie:

Publicat:

Finlanda, Norvegia si Danemarca sunt doar trei dintre tarile desemnate ca avand cei mai fericiti locuitori de pe Pamant. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca alegerea obiceiurilor oamenilor de aici stau la baza nivelului satisfactiei lor. Daca exista un lucru pe care toti oamenii il au in comun, acela este dorinta de a fi fericiti. Toti avem idei diferite despre ceea ce credem ca ne va aduce bucurie, dar se pare ca exista o serie de obiceiuri pe care locuitorii din cele mai fericite tari ale lumii le-au adoptat de-a lungul timpului. Psihologii sunt de parere ca atunci cand vine vorba de fericire, exista cativa factori care contribuie la atingerea ei, scrie adevarul.ro, care citeaza bustle.com. Obiceiurile oamenilor care traiesc in cele mai fericite tari ale lumii: 

Isi aloca timp pentru vacante. Vacantele permit oamenilor sa petreaca mai mult timp de calitate cu familia, sa iasa din cotidianul zilnic pentru a se reconecta cu hobby-urile si interesele lor, spune psihologul Jennifer Sweeton. 

Merg la job cu bicicleta. Locuitorii din cele mai fericite tari tind sa fie activi fara sa considere efortul fizic o corvoada. „Nu este neobisnuit ca oamenii din tarile nordice sa mearga cu bicicleta la serviciu“, spune Sweeton. Miscarea are multe beneficii, inclusiv reducerea riscului aparitiei depresiei si a simptomelor de anxietate. 

Urmeaza o dieta mediteraneana. Dieta joaca un rol important in sanatatea mintala, iar tarile cu un nivel crescut de fericire tind sa acorde o mare importanta alimentatiei. Pestele, nucile si uleiul de masline imbunatatesc starea de spirit si previn boala Alzheimer. 

Stabilesc un echilibru intre munca si viata personala. Oamenii care inregistreaza un nivel crescut de fercire isi fac intotdeauna timp pentru hobby-urile care ii bucura. Majoritatea oamenilor spun ca timpul petrecut cu familia si prietenii, sportul si timpul alocat hobby-urilor sunt lucrurile importante care le-au adus fericirea. Este nevoie de mult efort pentru organizarea timpului, dar este esential pentru bunastarea noastra. In timpul liber, faceti lucrurile care va relaxeaza si va incarca bateriile pentru a doua zi. 

Isi petrec timpul cu prietenii si familia. Fie ca este vorba de simple intalniri, statul la o cafea sau placerea de a pregati impreuna cina, timpul petrecut cu familia si prietenii ar trebuie sa reprezinte o prioritate. 

Increderea in prieteni. „Increderea in bunatatea si fidelitatea celorlalti incurajeaza relatiile sociale, fiind un factor care intareste sustinerea sociala si nivelul de fericire“, spune Sweeton, potrivit adevarul.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img