marți, 21 mai, 2024

Uleiul de cocos este “otrava pura”, avertizeaza un profesor de la Harvard

Distribuie:

Publicat:

Un profesor de la Harvard a pus la indoiala presupusele beneficii de sanatate ale uleiuluui de nuca de cocos, explicand ca uleiul este „otrava pura”, relateaza adevarul.ro, care citeaza The Indemendent. Afirmatia a fost facuta de Karin Michels, profesor la Scoala de Sanatate Publica Harvard in timpul unui discurs intitulat „Uleil de cocos si alte erori nutritionale”.   

Acesta din urma a relatat ca uleiul de cocos este „unul dintre cele mai rele alimente pe care le puteti manca” datorita efectelor pe care il au asupra organismului acizii grasi saturati din uleiul de nuca de cocos. Profesorul contrazice astfel convingerea ca uleiul de cocos ar fi bun pentru sanatate, anterior fiind recunoscut ca un „super-aliment” care poate fi folosit in bucatarie ca o componenta a oricarei mese.   

Anul trecut, American Heart Association a sugerat ca oamenii ar trebui sa inlocuiasca grasimile saturate in dietele lor cu grasimi nesaturate pentru a reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Michels explica ca consumul de ulei de cocos este multe mai rau pentru sanatate decat untura, deoarece primul este format in principal din acizi grasi saturati.

Pe langa uleiul de cocos, alte alimente bogate in grasimi saturate includ untul, unele branzeturi, carnatii si placintele cu carne. De cealalta parte, alimente in grasimi nesaturate includ pestele, nucile, uleiurile vegetale si avocado. Totusi, Michels spune intr-un videoclip ca desi e sigura deefectele negative ale uleiului de nuca de cocos, recomandarea de a exclude sau nu din regim a uleiului de cocos este mai putin aparenta. Problematica de a reduce sau nu aportul de grasime ca parte a unei alimentatii sanotoase a fost intotdeauna o sursa de contradictie intre cercetatori, existand unele studii care concluzioneaza ca un consum prea scazut de grasimi poate creste riscul deces cu un sfert.   

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img