vineri, 3 mai, 2024

Sefa de la TVR a fost chemata in Parlament

Distribuie:

Publicat:

Televiziunea nationala (TVR) a luat decizia de a nu mai transmite un interviu cu premierul Dacian Ciolos, pe motiv ca este campanie electorala, desi in 2014 o decizie similara de a-l  invita atunci la aceeasi emisiune pe premierul Victor Ponta, a fost considerata ca fiind legala de Comisia de etica a SRTV. Pusa la zid de unii actori politici si nu numai, conducerea SRTV a fost convocata de urgenta la Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor condusa de Gigel Stirbu (PNL).
 

Potrviti unor surse parlamentare sefei TVR i se va cere sa clarifice circumstantele refuzului de a transmite interviul facut de Dacian Ciolos pentru Emisiunea Viata Satului. Conform surselor citate, alesii vor sa stie costurile acestui interviu ratat si cine va plati pentru aceasta ”greseala” de management al resurselor.
 

Sefa  SRTV, Irina Radu a  fost convocata in aceasta dupa-amiaza, la ora 14, la  biorul presedintelui comisiei de cultura a  Camerei, Gigel Stirbu, special in acest scop. Audierea survine dupa ce mai multi lideri liberali, inclusiv  reprezentantul PNL in CA al SRTV, au protestatat fata de interdictia impusa de conducerea televiziunii publice interviului dat de premierul Dacian Ciolos emisiunii Viata Satului.

Motivul invocat a fost evitarea oricaror interpretari care s-ar putea naste prin prisma faptului ca ne aflam in perioada de campanie electorala. Prim-ministrul Dacian Ciolos a fost informat de aceasta decizie a TVR sambata, dar nu a fost de acord cu difuzarea interviului in spatiul  electoral  alocat  PNL de acest post de  televiziuune, varianta alternativa oferita de conducerea  televiziuniii publice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img