duminică, 19 mai, 2024

Judetul Vaslui : Zero cazuri de infectare cu noul coronavirus in ultimele 24 de ore

Distribuie:

Publicat:

În contextul informării privind situația generată de răspândirea COVID-19, vă aducem la cunoștință că în data de 16 iunie 2020, la nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui:

24 de persoane aflate în izolare la domiciliu la data curentă, 13 persoane au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore, o persoană a fost izolată la domiciliu în ultimele 24 de ore, iar în carantină la data curentă se află 2 persoane, nicio persoană nu a fost carantinată în ultimele 24 de ore, o persoană a ieșit din carantină în ultimele 24 de ore, 162 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (12 persoane internate în spital, decedate 19 persoane și 131 de persoane externate din spital).

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 15.06.2020, peste 110 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 50 de polițiști locali au desfășurat 2 misiuni specifice.

S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse ( izolare/carantină ) în cazul a peste 920 de persoane. De asemenea, peste 45 de societăți comerciale / PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.
Totodată polițiștii au depistat 4 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu COVID -19, în ultimele 24 de ore, a executat 11 misiuni, a folosit 55 de efective, s-a constatat o contravenție conform Legii 55/ 2020 și s-a aplicat o sancțiune, valoarea acesteia – avertisment.

Având în vedere că a fost aprobată lista statelor pentru care a fost introdusă excepția de la carantină și izolare pentru cetățenii care vin în România, facem precizarea că cetățenii care vin în țara noastră din statele care nu se regăsesc pe respectiva listă, dar care tranzitează țări care sunt exceptate, au în continuare obligația izolării la domiciliu sau a carantinării (la cerere).
Excepție fac cetățenii care vin din state ce nu se află pe lista aprobată de CNSU și care petrec în țările incluse pe listă o perioadă de 14 zile sau mai mare, înainte de a intra în România, potrivit articolului 1, punctul 2 din Hotărârea numărul 28 a CNSU.
Reamintim faptul că statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt:Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.
Lista cu statele pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație. Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img