Sorin Cîmpeanu primește zilnic mesaje de ameninţare cu moartea. De la cine vin și de ce nu a depus plângere la Poliție

0
42

Ministrul Educației din România a mărturisit că primeşte zilnic ameninţări cu moartea. Sorin Cîmpeanu a precizat că nu a depus plângere la Poliţie și că cele mai multe mesaje de amenințare le primește în toiul nopții. Sorin Cîmpeanu a mai spus că în acest caz este vorba despre o lipsa de educaţie manifestată pe mai multe planuri.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a mărturisit că primeşte zilnic mesaje de ameninţare cu moartea, explicite. Cu toate acestea, ministrul a subliniat faptul că nu se va lăsa pradă emoţiilor vreodată.

Sorin Cîmpeanu primește zilnic mesaje de ameninţare cu moartea

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a declarat că nu a depus plângere la Poliţie. Ministrul Educației din România a mai adăugat că mesajele de ameninţare vin zilnic, în special noaptea, şi sunt foarte explicite, potrivit Antena3.ro.

"Eu personal primesc zilnic mesaje de ameninţare cu moartea (…) Construiesc în educaţie, cu multă determinare, şi fără să mă las pradă emoţiilor, nu am dreptul să mă las pradă emoţiilor, ca orice cetăţean, din moment ce mi-am asumat această responsabilitate de a schimba sistemului de educaţie din România", a declarat ministrul

Mai mult decât atât, Sorin Cîmpeanu a mărturisit că în astfel de cazuri este vorba și despre rezistenţa sistemului la schimbare. În urmă cu câteva luni, Sorin Cîmpeanu a făcut declarații despre noile schimbări în ceea ce privește educația din România.

Noi schimbări în învățământ de anul viitor

Mai exact, la anumite materii, elevii nu vor mai primi elevii note, de anul viitor. Profesorii vor pune accent pe portofoliul educațional al elevului.

Așadar, elevii nu vor mai primi note la câteva materii, începând de anul viitor. Materiile la care elevii nu vor mai primi note sunt următoarele: „Arte” și „Educaţie fizică și Sport”. La restul materiilor vor rămâne note de la 1 la 10.

La cele două materii, elevii vor primi la aceste materii doar calificative de tip „admis” sau „respins”.

”Elevii care vor începe anul școlar după intrarea în vigoare a acestei legi nu vor mai avea calificative de la 1 la 10, pentru disciplinele din ariile curriculare Arte și Educație Fizică. Cel mai devreme se va întâmpla în septembrie 2023, pentru că nu este pertinent să sperăm că aceste legi vor fi putea fi adoptate înainte de 5 septembrie 2022”, a afirmat ministrul Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.