marți, 30 aprilie, 2024

Lași vasele murdare în chiuvetă, peste noapte? Nu mai face asta, e o mare greșeală. Care e motivul

Distribuie:

Publicat:

Se întâmplă uneori, ca, după ce ai luat cina, să pui vasele în chiuvetă și să te trântești pe canapea, în fața televizorului, să vezi un film bun. Ei bine, dacă și tu lași vasele murdare în chiuvetă, faci o mare greșeală. Care este motivul și cum îți poate fi influențată viața în funcție de acest obicei.

Ce-i drept, mai nou, cei mai mulți lasă vasele nespălate, peste noapte, în mașina de spălat vase, și nu în chiuvetă. Trebuie să știți însă că nu contează locul unde sunt lăsate, ci faptul că ele trebuie să fie curățate, înainte să mergem la somn.

De ce să nu lași vasele murdare peste noapte

Potrivit tradiției, vasele murdare lăsate peste noapte nu atrag o energie bună, ci dimpotrivă, atrag spirite rele, care pătrund în rapid conștiința oamenilor și provoacă certuri, scandaluri. Uneori, acest lucru poate duce chiar la o ruptură a relațiilor. Mulți oameni cred că demoni, pe timp de noapte, mănâncă din vasele murdare. Vesela curată însă, atrage musafirii buni, noroc și belșug în casă. Pe de altă parte, vasele murdare lăsate în chiuvetă îți poate aduce surprize neplăcute.

Cei care cred în superstiții sunt de părere că tacâmurile, oalele și farfuriile necurate atrag ghinionul și oamenii răi, cu rele intenții la tine în gospodărie. În unele credințe, se vorbește chiar despre faptul că fericirea femeilor depinde foarte mult de această activitate. Cu alte cuvinte, cei care cred în superstiții sunt de părere că inimile sunt purificate și păcatele le sunt iertate celor care spală vasele și le curăță de pete.

Cum cureți și dezinfectezi corect buretele de vase

Buretele de bucătărie ne face viața mult mai ușoară atunci când vine vorba despre spălatul vaselor, însă trebuie să știți că poate ascunde multe bacterii dacă nu e curățat și dezinfectat corespunzător.

În microunde – îl pui umed în cuptorul cu microunde timp de douăă minute. Ulterior, lasă buretele în interior pentru a se răci complet;

Cu oțet – Pune trei căni de apă și o cană de oțet alb într-o cratiță. Pune totul la fiert și adaugă buretele de bucătărie;

În mașina de spălat vase – pune-l pe raftul superior din mașina de spălat. După ce s-a terminat ciclul de spalat, scoate buretele și lasă-l la aer;

Cu clor și apă – un litru de apă rece cu două linguri de clor și pune buretele în interior timp de 5 minute. După ce s-a înmuiat, clătește din nou buretele și lasă-l la uscat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img