duminică, 5 mai, 2024

Specialiștii recomandă: Trei remedii care te ajută să îți revii complet după o viroză sau gripă

Distribuie:

Publicat:

Cele mai multe dintre simptomele unei gripe sau viroze respiratorii, precum febra, frisoanele, durerile locale, trec, în general, în câteva zile de la debutul bolii, cu tratament simptomatic.

Însă lupta pe care organismul a dus-o cu virusul poate să provoace o stare de oboseală mai mult sau mai puțin intensă, care poate dura chiar și câteva săptămâni.
Descoperă mai jos trei recomandări pentru a-ți reveni mai rapid după o gripă sau o viroză respiratorie.

Stare de oboseală dispare dacă…

Virusul gripal și cele care cauzează răceli și alte boli respiratorii pot provoca o stare de oboseală semnificativă. Iar cel mai simplu mod ca organismul să se recupereze este odihna.

Imunitatea trebuie stimulată

Un supliment alimentar care conțină vitamine poate stimula sistemul imunitar și prevină o recidivă. O cură de vitamine poate să fie utilă pentru reechilibrarea lui, mai ales în contextul în care, în timpul bolii, alimentația nu a fost una potrivită, din cauza unor simptome precum durerile în gât, febra sau greața.

Vitamina C, vitamina D, zinc, echinacea, ginseng, apicole, probiotice și prebiotice pot fi utilizate pentru refacerea organismului, pentru protejarea florei intestinale, mai ales dacă ai luat medicamente care au afectat-o.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img