duminică, 14 aprilie, 2024

SUA ar putea interzice importurile de aluminiu rusesc: prețul la bursă crește cu 7% pe fondul acestor zvonuri

Distribuie:

Publicat:

Administrația Biden ia în calcul restricționarea importurilor de aluminiu rusesc, în timp ce analizează posibilele răspunsuri la escaladarea militară a Moscovei în Ucraina, a declarat o sursă pentru Reuters, familiarizată cu privire la aceste discuții.

O astfel de măsură, care nu a fost finalizată, ar stimula probabil prețurile globale pentru metalul utilizat într-o gamă largă de produse de consum și ar putea inversa o poziție anterioară a Casei Albe, potrivit căreia astfel de sancțiuni ar putea face ravagii pe piețele globale.

"Întotdeauna luăm în considerare toate opțiunile", a declarat un oficial al Casei Albe pentru sursa citată. "Deocamdată nu există nicio mișcare în acest sens".

Departamentele Trezoreriei și Comerțului nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii din partea Reuters.

Opțiunile administrației includ o interdicție totală, creșterea tarifelor la niveluri atât de punitive încât să constituie o interdicție efectivă sau sancționarea United Co Rusal International PJSC, compania cunoscută și sub numele de Rusal, care produce metalul rusesc, potrivit Bloomberg, care a scris pentru prima dată despre discuțiile privind o interdicție a aluminiului în cursul zilei de miercuri.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img