sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ucraina se vrea aliat special al SUA

Distribuie:

Publicat:

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a anuntat vineri ca spera sa obtina pentru tara sa “un statut special” de aliat al Statelor Unite, in calitate de stat non-membru NATO, in cursul vizitei pe care o efectueaza saptamana viitoare la Washington, si ca Parlamentul va ratifica marti Acordul de Asociere cu UE, relateaza AFP.

 Aceste doua anunturi au fost facute in ziua intrarii in vigoare a unor noi sanctiuni economice impuse de catre UE si Statele Unite Rusiei pentru rolul pe care-l joaca, in opinia lor, in conflictul din estul Ucrainei, o acuzatie pe care Moscova o dezminte.

Presedintele proeuropean a promis totodata, intr-o conferinta sustinuta la Kiev si consacrata strategiei proeuropene a Ucrainei, ca Crimeea, peninsula ucraineana anexata in martie de Rusia, va face parte din nou din tara si “nu neaparat prin mijloace militare”.

Ratificarea Acordului politic si comercial de asociere cu UE, semnat in iunie la Bruxelles, va fi “un moment istoric” pentru tara, a apreciat Porosenko, care se exprima in engleza.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img