Ucraina, SUA, Polonia şi Lituania vor desfăşura un exerciţiu militar în partea de vest a Ucrainei

0
43

Ucraina, SUA, Polonia şi Lituania vor desfăşura un exerciţiu militar de anvergură în partea de vest a Ucrainei în a doua jumătate a lunii iulie, a anunţat luni armata ucraineană, aceasta fiind a doua serie de aplicaţii militare la care Ucraina participă în interval de o lună împreună cu state partenere, relatează Reuters.

La programul de aplicaţii ce va implica forţele terestre, denumit ''Three Swords-2021'' (Trei Săbii-2021), vor participa peste 1.200 de militari şi mai mult de 200 de vehicule de luptă. Exerciţiul se va desfăşura în perioada 17-30 iulie în poligonul militar Iavoriv din regiunea Lvov, scrie Agerpres.ro.

''Three Swords-2021 creează condiţiile favorabile pentru pregătirea şi coordonarea efectivă a unităţilor din statele partenere, cu scopul creşterii calităţii şi a nivelului capabilităţilor de luptă'', afirmă într-o declaraţie armata ucraineană.

Ucraina şi SUA au început săptămâna trecută în Marea Neagră exerciţiul naval ''Sea Breeze-2021'', la care participă în total peste 30 de state, exerciţiu desfăşurat în pofida apelurilor Rusiei de a fi anulat. În replică, Rusia a efectuat la rândul ei o serie de exerciţii de trageri ce au implicat Flota de la Marea Neagră şi sistemele antiaeriene instalate în Crimeea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.