duminică, 19 mai, 2024

ULTIMA ORA! Doi dintre cei mai buni neurochirurgi din Romania si-au dat DEMISIA! De la ce a pornit SCANDALUL

Distribuie:

Publicat:

Scandal de amploare la Spitalul Colentina! Medicii Ionut Gobej si Dorin Bica, doi dintre cei mai buni specialisti neurochirurgi din Romania, au anuntat luni dimineata ca si-au dat demisia. Lipsa de viziune a noii administratii de la spitalul Colentina, dupa ce primarul general Gabriela Firea a decis demiterea fostului manager al spitalului, dr. Bogdan Andreescu, si deciziile luate de noua conducere sunt motivele care l-au determinat pe medicul neurochirug Ionut Gobej sa demisioneze.

“Este o decizie incredibil de grea, dar nu am gasit alta solutie. Multumim tuturor celor care ne-ati fost aproape”, spune medicul demisionar.

Intr-un mesaj postat pe Facebook, Ionut Gobej a scris:

“Dragi pacienti, prieteni si colegi,

Astazi 4 septembrie 2017 am demisionat impreuna cu colegul meu Dr Bica din functia detinuta la Spitalul Colentina. Atasez mai jos textul demisiei, unde o motivez. Este o decizie incredibil de grea, dar nu am gasit alta solutie.

Multumim tuturor celor care ne-ati fost aproape”.

In demisia sa, Ionut Gobej spune ca a facut tot posibilul pentru a pastra ceea ce s-a realizat in ultimii trei ani, dar ca, in ciuda numeroaselor referate si memorii adresate institutional la toate nivelurile ierarhice, strigatul sau a ramas fara ecou.

“Rezistenta in mea spital incepe sa fie echivalenta cu oferirea unui act medical sub standard si nu imi pot asuma aceasta responsabilitate”, spune acesta.

“Am venit in anul 2014 la spitalul clinic Colentina din Bucuresti captivat de o propunere la care nu am visat vreodata, sa infiintam o sectie de neurochirurgie la cel mai inalt nivel, capabila sa realizeze interventii pe creier in maniera minim invaziva. Ar fi fost singurul serviciu de acest fel dintr-un spital public si printre putinele din lume. Am acceptat provocarea avand la baza o temeinica pregatire la cele mai prestigioase centre din Franta. De la primele discutii si pana la primul pacient operat, au trecut opt luni. In cadrul proiectului, spitalul a dezvoltat si o sectie de terapie intensiva nivel 1, foarte performanta si a modernizat neurologia, sectie fara de care nu ar fi fost posibila neurochirurgia de inalta performanta. Lucrurile au evoluat peste asteptari si in 2016 am realizat peste 300 de operatii prin metode minim invazive. In 2017, urma sa se dea in folosinta a doua sala de operatii pentru neurochirurgie odata cu venirea a doi noi colegi pregatiti si ei in clinici din strainatate.

In ianuarie 2017, managementul si viziunea privind dezvoltarea spitalului s-au schimbat neasteptat. Termenii proiectului „Neurochirurgie Colentina” s-au modificat dramatic. Inexplicabil, ne-am trezit pe o turnanta care a durat opt luni, dar in sens invers, spre distrugerea acestei sectii dar si a terapiei intensive. Am facut tot posibilul pentru a pastra ceea ce s-a realizat, am scris munti de referate si memorii, ne-am exprimat public inclusiv in conferinta de presa, ne-am adresat institutional la toate nivelurile ierarhice, dar fara vreun rezultat. (…) Rezistenta in mea spital incepe sa fie echivalenta cu oferirea unui act medical sub standard si nu imi pot asuma aceasta responsabilitate.

In aceste conditii, prezenta mea in spitalul clinic Colentina nu se mai justifica, termenii in baza carora am venit in acest spital fiind modificati radical.”, a scris medicul Ionut Gobej pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img