marți, 7 mai, 2024

Un simplu accident o va lasa cu semne pe viata pe aceasta tanara ieseanca! Medicii incearca sa o salveze, dar va urma o perioada cumplita

Distribuie:

Publicat:

Un simplu accident o va lasa pe aceasta tanara din Iasi cu semne pe viata • Un elicopter SMURD a transportat-o de urgenta la Bucuresti • Conditiile meteo au facut ca transferul pacientei sa fie intarziat pana la orele diminetei • Ce sanse ii dau medicii si cum s-a produs accidentul care se putea transforma intr-o tragedie • La Unitatea de Primire Urgente au mai fost cazuri de ieseni care au ajuns cu aceeasi problema, dar care au avut noroc si au scapat doar cu cateva cicatrici

O tanara in varsta de 35 de ani, din judetul Iasi, comuna Golaesti, a fost transportata de urgenta la spital dupa un grav accident pe care l-a suferit in propria casa. In seara de duminica, aceasta a fost expusa unei explozii dupa ce a folosit un recipient cu diluant in preajma unei candele. Pacienta a suferit arsuri grave, pe 50% din suprafata corporala.

"In cursul noptii de duminica, in jurul orei 23:00, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului 'Sf. Spiridon' din Iasi a fost transportata o pacienta tanara, in varsta de 35 de ani. In momentul in care a ajuns la unitatea medicala, pacienta prezenta arsura prin flacara cu diluant, pe 50% din suprafata corporala. Vorbim astfel despre arsuri la nivelul fetei, la nivelul gatului si la nivelul toracelui anterior. Arsurile pe care le-a suferit pacienta sunt de gradul al ll-lea si de gradul al lll-lea. Dupa ce a primit ingrijiri in Unitatea de Primire Urgente, pacienta a primit aviz pentru a fi transferata la Spitalul de Arsi din Bucuresti, in cursul noptii de duminica spre luni", precizeaza prof. dr. Diana Cimpoesu, coordonator al Unitatii de Primire Urgente de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi.

Conditiile meteorologice au intarziat transferul pacientei

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, elicopterul care trebuia sa o transfere pe pacienta la Bucuresti nu a putut decola. Astfel, cazul a fost temporizat pana la primele ore ale diminetii.

"S-au facut demersuri pentru ca pacienta sa fie transferata la Spitalul de Arsi din Bucuresti, insa acest lucru nu a fost posibil pe timpul noptii, intrucat starea vremii era nefavorabila, iar conditiile meteorologice au impiedicat zborul elicopterului SMURD. Pacienta a fost internata in bloc operator, la CCPR, pentru a fi tinuta sub observatie, pacienta fiind totodata temporizata pana dimineata. In cursul diminetii conditiile meteorologice au fost bune, iar pacienta a putut fi transferata la Bucuresti, cu ajutorul elicopterului SMURD", adauga medicii Spitalului "Sf. Spiridon".

Care sunt sansele pacientei in varsta de 35 de ani

Conform celor relatate de medicii Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi, ieseanca in varsta de 35 de ani era in stare grava in momentul in care a ajuns la Unitatea de Primire Urgente. Cu toate acestea, medicii sustin ca aceasta are sanse intrucat este tanara si nu prezinta alte probleme care i-ar putea complica starea de sanatate.

"Pacienta era in stare grava, intrucat vorbim despre arsuri pe 50% din suprafata corporala, provocate in urma unei explozii. Din informatiile pe care le avem, se pare ca pacienta ar fi folosit diluant in apropierea unei candele, iar diluantul a scos o flacara care i-a provocat arsuri de gradul al ll-lea si al lll-lea. Pacienta a plecat de la Iasi spre Bucuresti in jurul orei 8:30. O arsura nu evolueaza rapid nici spre bine, nici spre rau. Aceste lucruri evolueaza lent, dar sunt sanse sa se refaca tinand cont ca vorbim despre o pacienta tanara care nu are alte boli care sa-i complice starea de sanatate", mai spun medicii Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi.

Se pare ca situatia in care se afla tanara in varsta de 35 de ani nu este nemaiintalnita pentru medicii Unitatii de Primire Urgente. La spitalele din Iasi ajung de multe ori ieseni care au incercat sa aprinda focul folosind substante inflamabile si care s-au ales cu rani grava dupa ce au luat aceste decizii.

"La Unitatea de Primire Urgente au mai ajuns de-a lungul timpului persoane care au turnat diluant pe foc pentru a-l aprinde si care s-au ales cu arsuri in urma acestor intamplari", incheie medicii Spitalului "Sf. Spiridon".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img