Un supliment utilizat in tratarea infectiilor urinare poate incetini dezvoltarea cancerului

0
33

Un tip de zahar intalnit in merisoare si uneori administrat pentru tratarea infectiilor urinare are capacitatea sa opreasca creseterea tumorilor si ar putea furniza o noua modalitate de imbunatatire a chimioterapiei.

Cercetatorii din Marea Britanie au descoperit ca „pofta” de nestapanit a tumorilor pentru glucoza ce alimenteaza cresterea lor  rapida poate fi utilizata in defavoarea lor prin administrarea unui alt tip de zahar, manoza, ce nu poate fi procesat atat de usor.

Independent scrie ca testele clinice realizate pe soarecii cu tumori pancreatice, pulmonare sau ale pielii au aratat ca manoza incetineste semnificativ tumorile fara alte efecte secundare. in cadrul studiului, soarecii ce au primit manoza au prezentat o reductie a marimii tumorilor si cresterea sperantei de viata, atunci cand este combinat cu medicamentul doxorubicina, noteaza descopera.ro.

Momentan nu este clar daca are aceleasi efecte si asupra tipurilor de cancer prezente la oameni, iar cercetatorii au declarat ca spera sa inceapa testele clinice pe oameni cat mai repede posibil. Acest proces va necesita o detectare precisa a cantitatii de manoza necesara pentru ca celulele sanatoase sa nu fie afectate.

Specialistii spera ca noua descoperire sa ajunga o varianta mai ieftina a chimioterapiei clasice. „Tumorile au nevoie de o cantitate mare de glucoza pentru a se hrani, asadar limitarea ei incetineste progresia cancerului. Problema este ca tesuturile normale au nevoie de glucoza, asadar nu o putem indeparta complet din organism”, a declarat profesorul Kevin Ryan, principalul autor al studiului din cadrul Institutului de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie.

„In cadrul studiului am descoperit o doza a manozei ce poate bloca suficienta glucoza pentru incetinirea cresterii tumorale la soareci, dar nu atat de redusa pentru ca tesuturile normale sa fie afectate. Aceasta este o cercetare preliminara, dar speram ca prin descoperirea acestui echilibru perfect, in viitor manoza va oferi persoanelor afectate de cancer o varianta de injumatatire a chimioterapiei fara ca sanatatea lor sa fie afectata”, a adaugat el.

Manoza se gaseste in merisoare sau afine rosii si in alte fructe si este disponibila in majoritatea magazinelor cu suplimente alimentare. Manoza este administrata deseori pentru perioade scurte de timp pentru tratarea cistitei, insa exista putine informatii privind efectele sale pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.