miercuri, 1 mai, 2024

VAMA ALBITA: Carte de identitate falsa, ascunsa in borseta unui cetatean moldovean

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au descoperit o carte de identitate falsa, procurata de un barbat din Republica Moldova, cu scopul de a-si gasi un loc de munca in Germania.
 
In ziua de 02 octombrie , in jurul orelor 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru a intra in tara, pasager intr-un microbuz inmatriculat in Republica Moldova, cetateanul moldovean Radion S., in varsta de 25 de ani.

“In baza unei analize de risc pe linia migratiei ilegale, politistii de frontiera au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra persoanei si au descoperit, in borseta acesteia, o carte de identitate cu insemnele autoritatilor romanesti, pe care era imprimata fotografia acestuia. Cu ocazia verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au stabilit ca documentul romanesc este fals total.  “declara Irina MIRICA – purtator de cuvant al S.T.P.F. Vaslui

Cu privire la cele constatate, tanarul a declarat ca intentiona sa ajunga in Germania si urma sa se folosesasca de cartea de identitate falsa pentru a gasi un loc de munca pe teritoriul acestui stat. Totodata, persoana in cauza a mentionat ca procurase documentul de la un conational, ale carui date nu le cunoaste, platind suma de 100 de euro.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img