sâmbătă, 18 mai, 2024

Vesti bune pentru Ionut Gologan! Romanul condamnat in Malaezia ar putea sa scape de pedeapsa capitala!

Distribuie:

Publicat:

Ionut Gologan, romanul condamnat in Malaezia pentru trafic de stupefiante, este ajutat sa scape de condamnarea la moarte, de un asasin platit, conform mai multor informatii.

Ionut Gologan este romanul care a fost condamnat la moarte in Malaezia, pentru trafic de droguri. El este ajutat sa scape de aceasta condamnare, chiar de un asasin platit, Sirul Azhar Umar, un fost politist malaezian, a fost condamnat la moarte, la randul sau, pentru uciderea modelului Altantuya Shariibu. Pentru a scapa de pedeapsa capitala, criminalul a fugit in Australia. El a fost capturat, dar autoritatile din Australia au refuzat sa-l extradeze in Malaezia, conform stirilekanald.ro, invocand drepturile omului.

Refuzul autoritatilor din Australia de a-l extrada pe Sirul Azhar Umar a dus la un val de reactii la nivel politic, iar vicepremierul din Malaezia a solicitat guvernului sa fie schimbate mai multe hotarari judecatoresti privind condamnarea la moarte.

„La ultima sedinta a guvernului, cabinetul a reusit sa implementeze deciziile de amanare a executarii unor pedepse cu moartea pentru 17 condamnati pentru trafic de droguri”, a declarat Dr Wan Azizah, vicepremier al Malaeziei. El nu a specificat care sunt cele 17 cazurile, dar exista posabilitatea ca printre acestea sa se afle si cel al lui Ionut Gologan.

In ultima scrisoare catre familia lui, tanarul era ingandurat de situatia sa: „Mama, daca nu te sun, inseamna ca m-au spanzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia, trimise in tara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img