duminică, 26 mai, 2024

Vlad Simbotin este elevul de argint al judetului Vaslui-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Un elev al Liceului Mihail Kogalniceanu din Vaslui a reusit performanta de a castiga medalia de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte. Concursul s-a organizat in Austria, in perioada 26 aprilie-3 mai.

Romania a fost reprezentata de doua echipaje, echipa care a cucerit medalia de argint a fost formata din vasluianul VLAD SIMBOTIN impreuna cu Cristina DIACONU si Tudor PIPIRIG, acestia din urma fiind de la Colegiul National”Emil Racovita”Iasi. Echipa care a cucerit medalia de bronz a fost obtinuta de catre elevii unor licee din Craiova si Timisoara.

Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene este o competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe, in care fiecare stat poate inscrie doua formatii compuse din cate trei elevi. Participantii sustin doua probe practice cu durata de patru ore fiecare, la trei discipline – biologie, chimie si fizica -, punctele de la fiecare experiment cumulandu-se pentru echipa.

Vlad SIMBOTIN este un invatacel de elita din cadrul (LMK) Liceul Mihai Kogalniceanu din municipiul Vaslui. Tanarul elev al clasei a X-a se afla si in lotul national largit la biologie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img